Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merit: Οι δραστηριότητες της Τ. Ολυμπιακή στις ΗΠΑ

Στις νότιες περιοχές των ΗΠΑ αναμένεται να δραστηριοποιηθεί η θυγατρική της Τεχνική Ολυμπιακή στις ΗΠΑ, που θα προκύψει από την απορρόφηση της Engle Holdings από τη Newmark Homes, σύμφωνα με έκθεση της Merit ΑΧΕΠΕΥ. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Mαΐου.

Merit: Οι δραστηριότητες της Τ. Ολυμπιακή στις ΗΠΑ
Στο 90% αναμένεται να διαμορφωθεί η συμμετοχή της Τechnical Olympic USA, θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, στην εταιρία που θα προκύψει από τη συγχώνευση με απορρόφηση της Engle Holdings από τη Newmark Homes και η οποία θα δραστηριοποιείται στην αμερικανική αγορά του home bulilding, σύμφωνα και με σχετική ανάλυση της Merit ΑΧΕΠΕΥ, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Τechnical Olympic USA, Γ. Δεληκανάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι η συγχώνευση θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου, ενώ η εταιρία που θα προκύψει θα διαπραγματεύεται στο Nasdaq, με κωδικό NHCH. Επισημαίνεται επίσης, ότι η Τechnical Olympic USA είναι κατά 100% θυγατρική της Technical Olympic UK, η οποία είναι 100% θυγατρική της Τεχνική Ολυμπιακή.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Merit, ο κλάδος του home bulilding βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης, ενώ το σύνολο της αγοράς ελέγχεται μέσω πιστώσεων από το τραπεζικό σύστηµα, εξοµαλύνοντας τις κυκλικές διακυµάνσεις της οικονοµίας. Ο ρυθµός ανάπτυξης της αγοράς είναι µικρός µε σηµαντικές όµως διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή.

Συγκεκριµένα, στις βόρειες περιοχές, ο ρυθµός ανάπτυξης διαµορφώνεται από 2-3% ενώ νοτιότερα (Sunny Belt) όπου δραστηριοποιούνται οι Engle Homes και η New Mark, ο ρυθµός ανάπτυξης κινείται στα επίπεδα του 10-12%.

Πρόσφατα, η εταιρία προχώρησε στην πώληση της Westbrooke Acquisition έναντι 41 εκατ. δολαρίων, λόγω επικάλυψης των δραστηριοτήτων της από τις Engle Holdings και Newmark Homes. Η συγκεκριμένη κίνηση θα επιτρέψει στην εταιρία να εστιάσει την επενδυτική της πολιτική σε σημαντικότερες αγορές γης, όπως αυτή της Καλιφόρνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v