Ανάλυση της VRS για Unisystems

Μη ελκυστικό χαρακτηρίζει τον κλάδο όπου διαπραγματεύεται η Unisystems η Valuation & Research Specialists σε ανάλυσή της για την εταιρία, αν και τονίζει πως η θέση της στην αγορά θα της επιτρέψει να αντεπεξέλθει ευκολότερα στη μειωμένη ζήτηση. Οι εκτιμήσεις για τα βασικά μεγέθη της εταιρίας στο 2004.

Ανάλυση της VRS για Unisystems
Στα 2,91 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα μετά φόρων κέρδη της Unisystems για το τρέχον έτος, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανάλυσή του με ημερομηνία Ιούλιος το Valuation & Research Specialists.

Στην ανάλυση του VRS προβλέπεται ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα ανέλθουν στα 5,96 εκατ. ευρώ, ενώ ο πολλαπλασιαστής της εταιρίας, με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2004, εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στο 21,32.

Ο κύκλος εργασιών της Unisystems, σύμφωνα με την ανάλυση του VRS, θα διαμορφωθεί στα 44,29 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 1,88.

Εξάλλου, οι συντάκτες της ανάλυσης τονίζουν πως τα αποτελέσματα της εταιρίας το 2003 διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, τονίζουν όμως ότι ο κλάδος που δραστηριοποιείται η εταιρία συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως μη ελκυστικός.

Εν τούτοις, τονίζεται στην ανάλυση η θέση της Unisystems στον κλάδο της επιτρέπει να αντεπεξέλθει ”ευκολότερα” στις προκλήσεις της μειωμένης ζήτησης στη χώρα μας.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η εταιρία πιθανόν να ευνοηθεί από την απορρόφηση της DS από την Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v