Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Intracom

Στην υπογραφή 7 συμβάσεων, συνολικού ύψους 101,1 εκατ. ευρώ προχώρησε στο τελευταίο δίμηνο η Intracom, ενώ αναμένεται η υπογραφή και νέων συμβάσεων, ύψους 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ (18/4). Στους στόχους της εταιρίας η επέκταση σε Κίνα και Νότιο Αμερική.

Εκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Intracom
Στην υπογραφή 7 συμβάσεων, συνολικού προυπολογισμού 101,17 εκατ. ευρώ, προχώρησε στο τελευταίο δίμηνο η Intracom, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η υπογραφή και νέων συμβάσεων, συνολικού κόστους, περίπου, 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ της 18 Απριλίου.

Στο μεταξύ, η εταιρία ολοκλήρωσε έργο πληροφορικής στην ρουμανική εταιρία Connex, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ πρόσφατα εξαγόρασε το 26,2% της σουηδικής εταιρίας KEV AB, η οποία αναπτύσσει προιόντα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G).

Συγκεκριμένα, η KEV αναπτύσσει μικρούς σταθμούς βάσης 3G, η παγκόσμια αγορά των οποίων εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί ταχύτατα και η αξία της το 2005 θα αποτιμάται άνω των 10 δισ. δολαρίων.

Στο πλαίσιο της επέκτασης της στο εξωτερικό, η Intracom έχει θέσει ως επόμενους στόχους της αγορές της Κίνας και της Νοτίου Αμερικής, με επίκεντρο τις Βραζιλία και Χιλή.

Επίσης και σύμφωνα με την έκθεση της Market, μετά την απορρόφηση της Intrasoft, η Intracom θα αποκτήσει ακόμα πιο ισχυρό επιχειρηματικό μέγεθος στον ευρύτερο τομέα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, που θα της επιτρέψει να κυριαρχήσει στην εγχώρια αγορά και να διευρύνει τις δραστηριότητες της στη διεθνή.

Βασικός μέτοχος της εταιρίας είναι ο Σ. Κόκκαλης με 27,26%, ενώ με 15,19% συμμετέχει ο Κ. Δημητριάδης και με λιγότερο του 5% η Alpha Bank London Nominees. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται σε 1,063 δισ. ευρώ, ενώ στις 18/4 η τιμή της μετοχής ήταν στα 8,5 ευρώ, με χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες τα 8,12 ευρώ και υψηλό τα 21,84 ευρώ.

Το Ρ/Ε προ φόρων για το 2002 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 6,08 (6,71 το 2001) και το Ρ/Ε μετά φόρων στο 9,35 (10,33 το 2001). Για το 2001, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 15,8% έναντι του 2000, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 21,1%, τα κέρδη μετά φόρων κατά 6% και τα EBITDA κατά 25,4%.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η Intracom αποτελεί, σύμφωνα με την έκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ, τη μεγαλύτερη βιομηχανία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και συστημάτων πληροφορικής στην Ελλάδα, ενώ ο όμιλος παρέχει προιόντα και υπηρεσίες τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στο εξωτερικό δραστηριοποιείται μέσω εξαγωγών και θυγατρικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v