Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση των VRS- Αλκή για Profile

Τις προοπτικές, τα χαρακτηριστικά, τους επενδυτικούς κινδύνους, αλλά και τα στοιχεία που καθιστούν την Profile επενδυτικό στόχο εξετάζει η VRS σε ανάλυσή της για λογαρισμό της Αλκή Χρηματιστηριακή. Οι επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, η διείσδυση σε νέες αγορές της εταιρίας προβάλλουν ως τα δυνατά σημεία του ομίλου, για τον οποίο αποδίδεται τιμή στόχος τα 3,40 ευρώ και σύσταση buy.

Ανάλυση των VRS- Αλκή για Profile
Τις προοπτικές, τις προκλήσεις, αλλά και τα χαρακτηριστικά του ομίλου Profile εξετάζει σε ανάλυσή της VRS για λογαριασμό της Αλκή Χρηματιστηριακή, αποδίδοντας τιμή στόχο 3,40 ευρώ και σύσταση buy.

Η VRS επισημαίνει τα σημεία επενδυτικής πρότασης για την Profile, συγκαταλέγοντας σε αυτά την περαιτέρω διείσδυση της εταιρίας σε αγορές του εξωτερικού, την ανάπτυξη νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων προϊόντων, αλλά και την είσοδο σε νέες αγορές του εσωτερικού.

Αντίθετα, στους επενδυτικούς κινδύνους, συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η εξάρτηση των πωλήσεων από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ο υψηλός ανταγωνισμός από ελληνικές και ξένες εταιρίες και η αβεβαιότητα από την επέκταση στο εξωτερικό.

Αναφερόμενη στις προοπτικές της επιχείρησης, η VRS εκτιμά ότι η εταιρία κατάφερε να δείξει σημάδια αντοχής, παρά την οικονομική δυσπραγία χάρη στις συνεχιζόμενες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη νέων εφαρμογών. Οι επενδύσεις αυτές αναμένεται να αποτελέσουν το βασικό μοχλό ανάπτυξης και στο μέλλον.

Οι ανωτέρω επενδύσεις σε συνδυασμό με τα συμβόλαια συντήρησης λογισμικού και με την διεκδίκηση έργων του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναμένεται να αποτελέσουν τη βάση για τη διατήρηση και την ενίσχυση- υπό ευνοϊκές συνθήκες αγοράς- των αναπτυξιακών ρυθμών του ομίλου.

(*) Διαβάστε την πλήρη ανάλυση των Αλκή- VRS για τον όμιλο Profile στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v