Εγνατία:Με discount έναντι του κλάδου λέει η Beta

Σε discount αποτίμησης της τάξεως του 20% έναντι των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών βρίσκεται η Εγνατία Τράπεζα, με βάση το book value, αναφέρει η Beta AXE. Ακόμα, τονίζει πως το χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης των κερδών σε σχέση με τον κλάδο δικαιολογεί το discount.

Εγνατία:Με discount  έναντι του κλάδου λέει η Beta
Σε discount αποτίμησης της τάξεως του 20% έναντι των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών βρίσκεται η Εγνατία Τράπεζα, με βάση το book value, αναφέρει σε έκθεση της με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2004 η Beta AXE.

Επίσης, η χρηματιστηριακή τονίζει πως το χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης των κερδών σε σχέση με τον κλάδο δικαιολογεί το προαναφερθέν discount.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της τράπεζας, η Beta AXE σημειώνει την ανάπτυξη εσόδων από προμήθειες, κυρίως λόγω της Εγνατίας ΑΧΕ, και την ανησυχητική, όπως επισημαίνει, στασιμότητα στα έσοδα τόκων.

Ακόμα, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, θεωρούν ελκυστική την αποτίμηση της τράπεζας σε σχέση με το book value (0,8 φορές), ενώ με βάση τον λόγο P/E, η τράπεζα εμφανίζει επίσης discount ,το οποίο ωστόσο όπως συμπληρώνουν, αντισταθμίζεται από το χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης κερδών σε σχέση με τον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v