Γερμανός: Τιμή-στόχος τα 25,10 ευρώ από Εθνική ΑΧΕ

Την τιμή-στόχο των 25,10 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” διατηρεί η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Γερμανός σε ανάλυσή της (27/5), επισημαίνοντας πως η συμμετοχή της στον δείκτη MSCI-Greece (από 28/5) αναμένεται να ενισχύσει την εισροή κεφαλαίων.

Γερμανός: Τιμή-στόχος τα 25,10 ευρώ από Εθνική ΑΧΕ
Την τιμή-στόχο των 25,10 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” διατηρεί η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Γερμανός σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Μαΐου 2004.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η συμμετοχή της Γερμανός στον δείκτη MSCI-Greece (από τη λήξη της συνεδρίασης της 28ης Μαΐου) αναμένεται να ενισχύσει την εισροή κεφαλαίων στη μετοχή της εταιρίας.

Παράλληλα, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως η απόκτηση των δυο πολωνικών αλυσίδων αναμένεται να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Γερμανός με τους τοπικούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς, παρέχοντάς της τη δυνατότητα να ζητήσει δωρεάν αερόχρονο.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Γερμανός, η Εθνική αναφέρει πως ήταν ”ισχυρά” ανάλογα των προβλέψεων της αγοράς και των δικών της.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η προσπάθεια της διοίκησης για διακράτηση του κόστους συνεχίστηκε, με τα λειτουργικά έξοδα να περιορίζονται κατά 184 μονάδες βάσης, στο 16,6% των πωλήσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 13,4% (στα 171,10 εκατ. ευρώ), με τα EBITDA να αυξάνονται επίσης κατά 13,4% και τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 31,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v