Έκθεση της Marfin Hellenic για Folli- Follie

Τιμή στόχο τα 20,8 ευρώ και ”συσσώρευση” (”accumulate”) συστήνει για τη μετοχή της Folli-Follie η Marfin Hellenic σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Απριλίου. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται το υψηλό κόστος, το οποίο αναμένεται να διατηρηθεί και το 2002, καθώς και η θετική συμπεριφορά της μετοχής.

Έκθεση της Marfin Hellenic για Folli- Follie
Συσσώρευση ( Accumulate) συστήνει για τη μετοχή της Folli- Follie η Marfin Hellenic σε σχετική έκθεσή της με ημερομηνία 18 Απριλίου 2002. Στην ίδια έκθεση τίθενται ως τιμή στόχος τα 20,8 ευρώ.

Η έκθεση αναφέρει, ότι το ποσοστό αύξησης των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 30% για το 2001, είναι μεν καλύτερο από αυτό άλλων, μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου, είναι όμως ταυτόχρονα χαμηλότερο των εκτιμήσεων.

Η παραπάνω εξέλιξη, σχολιάζει η έκθεση, συνδέεται αφενός με την αύξηση των λειτουργικών εξόδων της εταιρίας για το 2002- (περίπου 54,9 εκατ. ευρώ)- συγκριτικά με το 2001 (ανήλθαν σε 40,2 εκατ. ευρώ) και αφετέρου με το πλήγμα που δέχτηκε η εταιρία από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, η δραστική μείωση των μετακινήσεων των Γιαπωνέζων τουριστών, μείωσε τα έσοδα, ενώ η δημιουργία 17 νέων καταστημάτων στο τελευταίο τρίμηνο του 2001 αύξησε κατακόρυφα το κόστος.

Για τη συμπεριφορά της ίδιας της μετοχής Folli Follie, λαμβανομένου υπόψη του γενικότερου κλίματος της αγοράς, η έκθεση θεωρεί πως συμπεριφέρθηκε ”εξαιρετικά” σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρτιά, όχι μόνο του κλάδου αλλά και του χρηματιστηρίου γενικότερα.

Μολαταύτα, επισημαίνει η έκθεση, οι προοπτικές περαιτέρω επέκτασης, ιδιαίτερα στην ασιατική αγορά, θα κρατήσουν το λειτουργικό κόστος σε υψηλό επίπεδο και για το 2002, ενώ δεν προσδοκάται σημαντική μεταβολή στις αυξήσεις των πωλήσεων, αφού η ζήτηση για ”πολυτελή” αγαθά θεωρείται ελαστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v