Εκθεση για Inform Lykos από Αγροτική ΑΕΠΕΥ

Διακράτηση (hold) προτείνει για τη μετοχή της Inform P. Lykos η Αγροτική Asset Management σε σχετική έκθεσή της. Ως τιμή στόχο θέτει τα 9,75 ευρώ, ενώ θεωρεί τη γενικότερη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρίας πολύ καλή.

Εκθεση για Inform Lykos από Αγροτική ΑΕΠΕΥ
Τιμή στόχο τα 9,75 ευρώ και διακράτηση (hold) για τη μετοχή της Inform P.Lykos S.A. προτείνει η Αγροτική Asset Management ΑΕΠΕΥ σύμφωνα με σχετική έκθεσή της με ημερομηνία 5 Απριλίου 2002.

Η έκθεση χαρακτηρίζει την γενικότερη οικονομική της κατάσταση πολύ καλή, με βάση τα δεδομένα χρηματοοικονομικά της στοιχεία και την ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών της. Πιο συγκεκριμένα ο τζίρος της εταιρίας για το 2001 κινήθηκε στο επίπεδο των 64.579.635 ευρώ αυξημένος κατά 13,8% αναφορικά με το 2000, ενώ για το 2002 οι συνολικές πωλήσεις υπολογίζονται να αυξηθούν κατά 13,1% και να ανέλθουν στα 73.014.536 ευρώ.

Ο πολλαπλασιαστής κερδών της εταιρίας διαμορφώνεται στα 22,7 περίπου στο μέσο όρο των μεγάλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον αντίστοιχο κλάδο - η γερμανική ”Curtis 1.000 Euro” έχει 24,6 και η αμερικάνικη Wallace Comp. 16,9- ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανά μετοχή διαμορφώνονται στα 0,40 ευρώ.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η Inform P. Lykos αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία στον ελλαδικό χώρο που δραστηριοποιείται στο κλάδο του information management και έχει σημαντικό προβάδισμα στο χώρο λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει, του απαραίτητου know how που δύναται να χρησιμοποιήσει αλλά και των νέων προιόντων που σχεδιάζει να πλασάρει στην αγορά.

Χρήζει ακόμα προσοχής το γεγονός ότι δεν έχει μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις και διαθέτει ισχυρή πελατειακή βάση – το 80% των ελληνικών τραπεζών και το 75% των εταιριών τηλεπικοινωνίας.

Τονίζεται η εξάρτησή της από τις τιμές συγκεκριμένων πρώτων υλών – του χαρτιού κυρίως- και το σημαντικό ποσοστό που διαδραματίζουν αυτές στο συνολικού κόστους.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1897 και ο P. Lykos ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε χειροκίνητες μηχανές για την παραγωγή φακέλων και τυπογραφικού υλικού.

Στις δεκαετίες του 1950 και 1960 η εταιρία αναπτύχθηκε δυναμικά εισάγοντας νέες για την εποχή τεχνολογίες, ενώ στα 1990 η εισαγωγή της ψηφιακής ανάλυσης και τεχνολογίας δημιούργησε καινούργιες προοπτικές και υπεραξίες τις οποίες η εταιρία έσπευσε να εκμεταλλευτεί.

Η Inform P. Lykos έχει υπό τον έλεγχό της μια πλειάδα θυγατρικών εταιριών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει το 51% της ”Κοσκινίδης”, το 100% της ”Ελληνική Χάρτου” και τις ρουμάνικες ”Europaper Converting” και ”Compaper Converting”, ενώ συμμετέχει στην ”Εκτυπωτική Βορείου Ελλάδος”.

H εταιρία ”κατέχει” τρία πιστοποιητικά ”ποιότητας”: Τα ISO 9001 (από το 1994),το ISO 14001 (από το 1998) και το OHSAS 18001 (από τον Ιούλιο του 2001).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v