Praxis: Τα 6,5 ευρώ η δίκαιη τιμή για Άκτωρ

Στα 6,5 ευρώ εκτιμά τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή του Άκτωρα η Praxis Χρηματιστηριακή, υιοθετώντας τη σύσταση market perform, σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Μαΐου 2004, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της εταιρίας, στις 28 Μαΐου.

Praxis: Τα 6,5 ευρώ η δίκαιη τιμή για Άκτωρ
Τα 6,5 ευρώ εκτιμά ως δίκαιη τιμή για τη μετοχή του Άκτωρα η Praxis Χρηματιστηριακή, υιοθετώντας τη σύσταση market perform, σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Μαΐου 2004, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της εταιρίας, στις 28 Μαΐου.

Όπως αναμένει η Praxis, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας θα εμφανιστεί αυξημένος κατά 8,2% έως τα 214,2 εκατ. ευρώ, ενώ έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2003, η αύξηση διαμορφώνεται στο 18,5%.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η αύξηση του κύκλου εργασιών στο α΄ τρίμηνο, οφείλεται στο ότι ένα τμήμα των υπό διαχείριση έργων δεν τιμολογήθηκε μέσα στο 2003, και η τιμολόγησή του μεταφέρθηκε στο 2004.

Εξάλλου, όπως σημειώνει η Praxis Χρηματιστηριακή, το ανεκτέλεστο των υπό διαχείριση έργων ανέρχεται σε 750 εκατ. ευρώ, ποσό χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο στο τέλος του περασμένου έτους.

Τα EBITDA του Άκτωρα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 37,4 εκατ. ευρώ (+2,9% σε ετήσια βάση), ενώ αντίθετα, το περιθώριο των EBITDA εκτιμάται ότι θα μειωθεί στο 17,5%.

Η Praxis Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα προ φόρων κέρδη του Άκτωρα θα διαμορφωθούν στα 31,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5,2% σε σχέση με πέρυσι.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως, σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχει από τη διοίκηση, το μέρισμα αναμένεται να ανέλθει στα 0,40 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v