VRS: Δίκαιη τιμή τα 4,27 ευρώ για Νεοχημική

Σημαντικά οφέλη αποκόμισε από την απόσυρση της παραγωγής των πολυεθνικών οργανισμών από την ελληνική αγορά η Νεοχημική, όπως αναφέρει ανάλυση της VRS, στην οποία επισημαίνεται η γεωγραφική διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Δίκαιη τιμή τα 4,27 ευρώ με βάση τη μέθοδο DCF.

VRS: Δίκαιη τιμή τα 4,27 ευρώ για Νεοχημική
Σημαντικά οφέλη αποκόμισε από την απόσυρση της παραγωγής των πολυεθνικών οργανισμών από την ελληνική αγορά η Νεοχημική, όπως αναφέρει ανάλυση της VRS, στην οποία επισημαίνεται η γεωγραφική διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη μέθοδο αποτίμησης των προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF), η δίκαιη τιμή για τη μετοχή της Νεοχημικής, ορίζεται στα 4,27 ευρώ.

Στην ανάλυση της VRS σχολιάζεται ότι η Νεοχημική είναι ο κύριος προμηθευτής απορρυπαντικών προϊόντων στην ελληνική αγορά για λογαριασμό μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.

Παράλληλα, η VRS επισημαίνει ότι η Νεοχημική διαφοροποιεί το παραγωγικό της χαρτοφυλάκιο, καλύπτοντας τις ανάγκες βιομηχανικών χημικών προϊόντων σε αρκετούς κλάδους.

Σύμφωνα με την VRS, η δυναμική του ομίλου είναι στα υψηλής ποιότητας προϊόντα του και στη σχέση εμπιστοσύνης που διαθέτει με τους πολυεθνικούς ομίλους.

Εξάλλου, η Νεοχημική σκοπεύει να αξιοποιήσει περαιτέρω αυτή τη σχέση, θέτοντας τις βάσεις για μια επέκταση της συνεργασίας τους στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Η VRS εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του τζίρου της Νεοηχημικής κατά την πενταετία 2003-2008, θα διαμορφωθεί στο 21,4%. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της για το ακαθάριστο περιθώριο κερδοφορίας, υποδεικνύουν σταδιακή μείωση, με το μέσο όρο ανάπτυξης των EBITDA (2003-2008) να διαμορφώνεται στα 15,7% και το αντίστοιχο ποσοστό των καθαρών κερδών στο 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v