Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ για 3E, Γερμανό, Motor Oil, Folli,Jumbo

Τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη α’ τριμήνου 2004 των εισηγμένων εταιριών Coca Cola 3E, Γερμανός, Motor Oil, Folli Follie και Jumbo διατυπώνει η Εθνική ΑΧΕ σε ξεχωριστές αναλύσεις. Οι συστάσεις, οι τιμές - στόχοι, οι προβλέψεις.

Εθνική ΑΧΕ για 3E, Γερμανό, Motor Oil, Folli,Jumbo
Τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη α’ τριμήνου 2004 των εισηγμένων εταιριών Coca Cola 3E, Γερμανός, Motor Oil, Folli Follie και Jumbo διατυπώνει η Εθνική ΑΧΕ σε ξεχωριστές αναλύσεις.

Ειδικότερα, ”υπό αναθεώρηση” θέτει η Εθνική ΑΧΕ την τιμή-στόχο για την Coca – Cola Τρία Έψιλον σε ανάλυσή της (12/05), όπου επισημαίνει πως η απόδοση της μετοχής της εταιρίας κατά τη διάρκεια του 2004 έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της, δίνοντας σύσταση ”buy”.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο τρίμηνο της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως θα επηρεαστεί θετικά από τον όγκο των πωλήσεων στην Πολωνία, αλλά και από τις πρόσφατες εξαγορές εταιριών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού στην Πολωνία.

Ο όγκος των πωλήσεων στο τρίμηνο αναμένεται να ενισχυθεί κατά 7,8% διαμορφούμενος στα 291 εκατ. unit cases, με τα έσοδα να ενισχύονται κατά 9,2%, στα 875 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Coca – Cola Τρία Έψιλον θα περιορίσει τις ζημίες της στα 15,1 εκατ. ευρώ από 26,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε ξεχωριστή ανάλυσή της (11/05/04) η Εθνική ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή της Jumbo αναθεωρώντας υψηλότερα την τιμή-στόχο στα 5,73 ευρώ, από τα 5,30 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Jumbo ανακοίνωσε ”ισχυρά” αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο του 2004 (που αποτελεί το τρίτο τρίμηνο της εταιρικής χρήσης που λήγει τον Ιούνιο) επηρεασμένα θετικά από την περίοδο του Πάσχα, το οποίο φέτος ήταν νωρίς, αλλά και από το άνοιγμα των τεσσάρων νέων καταστημάτων.

Όσον αφορά στην Folli Follie, η Εθνική ΑΧΕ (11/05/04) εκτιμά ότι τα έσοδα του α΄ τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 44,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 26,4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα EBITDA εκτιμώνται στα 16,2 εκατ. ευρώ, με άνοδο 22,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, τα προ φόρων κέρδη μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Folli-Follie αναμένονται στα 15,5 εκατ. ευρώ με άνοδο 39%.

Εξάλλου η Εθνική ΑΧΕ επαναδιατυπώνει τη σύσταση buy για τη μετοχή της Folli-Follie, με την τιμή στόχο των 26,60 ευρώ.

Αναφορικά με το Γερμανό, η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Μαίου, επαναδιατυπώνει τη σύσταση buy και την τιμή στόχο των 25,10 ευρώ.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της εταιρίας Γερμανός, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι τα EBITDA θα αυξηθούν κατά 15,9% σε σχέση με πέρυσι, διαμορφούμενα στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα έσοδα της Γερμανός αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 14,1% στα 174,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας, αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 25,7% στα 11,2 εκατ. ευρώ.

Σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Μαΐου, η Εθνική ΑΧΕ ξεκινά την κάλυψη της Motor Oil, δίνοντας τιμή στόχο τα 8,9 ευρώ και σύσταση buy για τη μετοχή της εταιρίας.

Στην ανάλυσή της η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει την υψηλή μερισματική απόδοση και τις ισχυρές αποδόσεις, ως θετικές προοπτικές της Motor Oil για τα επόμενα δύο χρόνια.

Παράλληλα, εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του 2004 θα κινηθούν χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v