Unisystems: Τιμή-στόχος 2,08 ευρώ από Εθνική

Τιμή-στόχο τα 2,08 ευρώ, η οποία προκύπτει από το μοντέλο DCF, και σύσταση ”buy” θέτει η Εθνική ΑΧΕ για τη Unisystems σε έκθεσή της με ημερομηνία 6 Μαΐου 2004. Η τιμή συνιστά περιθώριο ανόδου 24,7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Unisystems: Τιμή-στόχος 2,08 ευρώ από Εθνική
Τιμή-στόχο τα 2,08 ευρώ, η οποία προκύπτει από το μοντέλο DCF, και σύσταση ”buy” θέτει η Εθνική ΑΧΕ για τη Unisystems σε έκθεση της με ημερομηνία 6 Μαΐου 2004.

Η τιμή συνιστά περιθώριο ανόδου 24,7% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ, όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η μετοχή διαπραγματεύεται σε discount σε σχέση με τις ομοειδής εταιρίες που παρακολουθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής ΑΧΕ, η μετοχή της Unisystems διαπραγματεύεται 13,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή του ίδιου έτους προβλέπονται στα 0,12 ευρώ.

Ακόμα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αναμένονται στα 4,7 εκατ. ευρώ στο τρέχον έτος, ενώ η μερισματική απόδοση για το 2004 υπολογίζεται στο 4,9%.

Η χρηματιστηριακή, σχετικά με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Unisystems, εκτιμά πως θα είναι ”ήπια” λόγω των ζημιών από τη FiT (υποχώρηση 22% στα EBTAM).

Αναφορικά με τα θετικά στοιχεία της εταιρίας, η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει το ”ισχυρό” όνομα της μάρκας της (brand name) και την εμπειρία της διοίκησης στον τομέα που δραστηριοποιείται η επιχείρηση.

Επίσης, η χρηματιστηριακή διαβλέπει περιθώρια ανόδου για την εγχώρια αγορά πληροφορικής από το 2005 και μετά, εν όψει του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για την εταιρία τονίζεται η σημαντική της εξάρτηση από έναν πελάτη, την Alpha Bank, και το σχετικά χαμηλό free float της μετοχής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v