Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Αναβάθμιση για Alpha και Eurobank

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη Eurobank από ”market perform” σε ”buy”, με τιμή-στόχο τα 19,4 ευρώ, προχώρησε η Εθνική ΑΧΕ σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες με ημερομηνία 23 Απριλίου. Στα 28,2 ευρώ η νέα τιμή - στόχος για την Alpha Bank. Εκτιμήσεις για τα μεγέθη 4 τραπεζών.

Εθνική ΑΧΕ: Αναβάθμιση για Alpha και Eurobank
Σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη Eurobank από ”market perform” σε ”buy”, με τιμή στόχο τα 19,4 ευρώ, προχώρησε η Εθνική ΑΧΕ σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες με ημερομηνία 23 Απριλίου.

Για την Alpha Bank η σύσταση για ”αγορά” διατηρήθηκε, ενώ η τιμή- στόχος αναθεωρήθηκε ανοδικά στα 28,2 ευρώ. Εξάλλου, χωρίς μεταβολή μένουν τιμή-στόχος και σύσταση ”buy” για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ αμετάβλητη είναι και η σύσταση ”market perform” για την Εμπορική Τράπεζα.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως οι Alpha Bank και Eurobank υπεραπέδωσαν τόσο των εγχώριων όσο και των ευρωπαϊκών τραπεζών από το τελευταίο της report για τον τραπεζικό κλάδο (της 13ης Φεβρουαρίου 2004).

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η Alpha Bank και η Eurobank αυξήθηκαν κατά 5% και 8% αντίστοιχα από τα μέσα Φεβρουαρίου, σε σχέση με μια σχεδόν επίπεδη συμπεριφορά του Eurostoxx Banks Index και με 2% κέρδη του Γενικού Δείκτη.

Επίσης, η Εθνική ΑΧΕ τονίζει πως τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2004 αναμένεται να επιβεβαιώσουν το θετικό outlook για το σύνολο του χρόνου, με όλες τις τράπεζες που παρακολουθεί να καταγράφουν σημαντική αύξηση των κερδών.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η διακράτηση του κόστους φέρεται να αποτελεί από τα σημαντικότερα θέματα συζήτησης μεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών, ενώ συμπληρώνει πως κατά την άποψή της το συγκεκριμένο θέμα θα παραμείνει στο προσκήνιο.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη πρώτου τριμήνου, εξαιρουμένων των Alpha Bank και Εθνικής οι οποίες ανακοίνωσαν ήδη τα αποτελέσματά τους, η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει αύξηση 29% στα καθαρά κέρδη της Eurobank, τα οποία εκτιμά πως θα φτάσουν στα 76 εκατ. ευρώ, με την Emporiki να παρουσιάζει κέρδη αυξημένα κατά 6% στα 37 εκατ. ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς να παρουσιάζει βελτίωση 26% στα καθαρά κέρδη, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν στα 32 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v