Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγροτική: Δίκαιη τιμή τα 5,2 ευρώ για Γρ Σαράντη

Τα 5,20 ευρώ ανά μετοχή θέτει ως δίκαιη τιμή για τον τίτλο της Γρ. Σαράντης η Αγροτική Asset Management, με βάση το μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών. Στην ανάλυση με ημερομηνία Μάρτιος 2004 επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η σταθερή επέκταση της εταιρίας.

Αγροτική:  Δίκαιη τιμή τα 5,2 ευρώ για Γρ Σαράντη
Τα 5,20 ευρώ ανά μετοχή θέτει ως δίκαιη τιμή για τη Γρ. Σαράντης η Αγροτική Asset Management, με βάση το μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών.

Στην ανάλυσή της με ημερομηνία Μάρτιος 2004, η Αγροτική επισημαίνει ότι η εταιρία διαθέτει ισχυρές και καλά καθιερωμένες επιχειρηματικές δράσεις καθώς και ότι σε όλη την ιστορία της επεκτείνετο σταθερά.

Ακόμα και αν η εταιρία μοιάζει υποτιμημένη έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, επισημαίνει σε άλλο σημείο της ανάλυσης η Αγροτική Asset Management, το μικρότερό της μέγεθος και οι ήπιες αποδόσεις φαίνεται να δικαιολογούν κάποιο discount έναντι του κλάδου.

Αν η εταιρία εξεταστεί ανεξάρτητα, μοιάζει δίκαια αποτιμημένη, όπως προκύπτει από την ικανότητά της να παράγει ταμειακές ροές και να τις μετατρέπει σε μέρισμα, παρά τις σημαντικές μειοψηφίες.

Για το 2004 τα προ φόρων και προ προβλέψεων κέρδη του ομίλου εκτιμώνται στα 32,55 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v