ΗΛΕΑΘ: Στα 3,92 ευρώ η ”δίκαιη-τιμή” από Αγροτική

”Δίκαιη-τιμή” τα 3,92 ευρώ και σύσταση ”διακράτηση” δίνει η Αγροτική Asset Management για τη μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών, σε ανάλυσή της (1/4/2004), όπου εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρικής χρήσης 2004 (1/7/2003-31/6/2004) θα διαμορφωθούν στα 0,20 ευρώ.

ΗΛΕΑΘ: Στα 3,92 ευρώ η ”δίκαιη-τιμή” από Αγροτική
”Δίκαιη” τιμή τα 3,92 ευρώ και σύσταση ”διακράτηση” (hold) δίνει η Αγροτική Asset Management για τη μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1 Απριλίου 2004.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, ο τζίρος της Ηλεκτρονικής Αθηνών για την εταιρική χρήση του 2004 (1/7/2003-30/6/2004) αναμένεται να ενισχυθεί κατά 4%-5% διαμορφούμενος στα 110 εκατ. ευρώ.

Το μικτό περιθώριο κέρδους εκτιμάται πως θα αυξηθεί στο 26,5%, ενώ τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται να φτάσουν στα 5,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με 5,3 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,20 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Ηλεκτρονική Αθηνών, συγκρινόμενη με τις ομοειδείς της επιχειρήσεις, είναι περισσότερο ισχυρή σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, αλλά και πιο αποδοτική, ενώ επισημαίνει πως και ήταν καλύτερη σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και σε επίπεδο κερδοφορίας.

Αδυναμία για την Ηλεκτρονική Αθηνών φέρεται να είναι το γεγονός πως δεν διαθέτει, για την ώρα τουλάχιστον, superstores. Στον αντίποδα, οι ”ευκαιρίες” για την εταιρία εντοπίζονται στην επέκτασή της τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μια ενδεχόμενη αύξηση στο μικτό περιθώριο κέρδους, στο πλαίσιο της ορθολογικοποίησης της τιμολογιακής πολιτικής, σε πιθανές εξαγορές μικρότερων ανταγωνιστών, αλλά και σε χαμηλότερα διοικητικά έξοδα όπως και έξοδα πωλήσεων και αποσβέσεων.

Σύμφωνα με την Αγροτική Asset Management, ”απειλή” για την Ηλεκτρονική Αθηνών αποτελούν: το γεγονός ότι λειτουργεί σε μια ”ώριμη” αγορά, η κάμψη των τιμών σε αρκετά από τα προϊόντα της δραστηριότητάς της, ενδεχόμενη είσοδος μεγάλων ”ξένων” παικτών στην ελληνική αγορά, καθώς και το ότι ορισμένοι ανταγωνιστές κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v