VRS: Ανάλυση για την Kleemann

Ενισχυμένες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης για τον όμιλο της Kleemann, εκτιμά η Valuation & Research Specialists επισημαίνοντας πως το εκτιμώμενο P/E του 2004 θα είναι οριακά αυξημένο στο 9,7 από το 9,46 πέρυσι.

VRS: Ανάλυση για την Kleemann
Ενισχυμένες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης για τον όμιλο της Kleemann, εκτιμά η Valuation & Research Specialists σε σχετική ανάλυσή της με ημερομηνία Μάρτιος 2004.

Όπως αναφέρει η VRS, η Kleemann διατηρεί ηγετική θέση στην κατασκευή υδραυλικών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων κατασκευαστών στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της εταιρίας αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά από την εφαρμογή σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής ’Ένωσης που προβλέπει την αντικατάσταση των παλαιών ανελκυστήρων στα πλαίσια των σύγχρονων κανόνων ασφαλείας.

Σε αυτά τα πλαίσια, η VRS εκτιμά πως ο τζίρος της Kleemann θα κινηθεί σημαντικά ανοδικά εντός της επόμενης δεκαετίας, αφού λόγω του προαναφερθέντος, ο συνολικός τζίρος από την αντικατάσταση των παλαιών ανελκυστήρων στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, στην ανάλυση υπογραμμίζεται πως η εταιρία εκτιμά τον ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεών της περίπου στο 15% για την περίοδο 2003-2004.

Ακόμα, τις προβλέψεις για αυξημένες πωλήσεις ενισχύει η υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων κατά την περασμένη τριετία, οι οποίες μείωσαν σημαντικά την εξάρτηση της εταιρίας από τους επιμέρους προμηθευτές της.

Όσον αφορά την παρουσία της εταιρίας στο εξωτερικό, στηρίζεται σε μεγάλο μέρος στη γερμανική θυγατρική της Leistritz, ενώ ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός στόχος είναι ο κύκλος εργασιών από το εξωτερικό να αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικού.

Από την άλλη, συνεχίζει η VRS, ο λόγος P/E χρήσης 2003 διαμορφώθηκε στο 9,46 και το εκτιμώμενο P/E για το τρέχον έτος είναι ελαφρά υψηλότερο στο 9,7.

* Η ανάλυση της VRS για την Kleemann δημοσιεύεται στην δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v