Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση της Αγροτική ΑΕΠΕΥ για την INTRALOT

Τιμή στόχο τα 20,38 ευρώ δίνει σε έκθεσή της (Μάρτιος 2002) για την Intralot η Agrotiki Asset Management ΑΕΠΕΥ. Σημεία αιχμής για την εταιρία, η εξωστρεφής πολιτική, η ”εξαίρετη χρηματοοικονομική βάση”, αλλά και η εξάρτηση από το ελληνικό Δημόσιο.

Εκθεση της Αγροτική ΑΕΠΕΥ για την INTRALOT
Τιμή - στόχο τα 20,38 ευρώ για την μετοχή της Intralot δίνει η Agrotiki Asset Management ΑΕΠΕY σε έκθεσή της που συντάχθηκε τον Μάρτιο του 2002.

Με βάση την χρηματιστηριακή τιμή της 05/04/2002- (17,60 ευρώ)- η εταιρία διαπραγματεύεται με discount της τάξεως του 15,8%, ενώ ο πολλαπλασιαστής κερδών της είναι 10,8, δηλ. χαμηλότερος από ομοειδείς μεγάλες εταιρίες (Lottomatica S.p.a. - Ιταλία, GTECH Holdings Corp. - ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την έκθεση, τα βασικότερα επενδυτικά πλάνα της εταιρίας σχετίζονται με την επέκτασή των δραστηριοτήτων της σε παρθένες αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ, της Ασίας και της Αφρικής, αλλά και με τη δημιουργία στη χώρα μας νέων παιχνιδιών προκαθορισμένου στοιχήματος.

Επισημαίνεται, επίσης, ο σκληρός ανταγωνισμός τον οποίο υφίσταται η Intralot από τις λοιπές ”μεγάλες” εταιρίες, που διαθέτουν το know how, τα υψηλά κόστη από την εκτεταμένη φορολογία και την ”εξάρτηση” της εταιρίας από το ελληνικό δημόσιο.

Η Intralot, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, ιδρύθηκε το 1992 ως μέλος του ομίλου της Intracom, κατατάσσεται στη δεύτερη θέση διεθνώς σε κέρδη προ φόρων και στην τρίτη σε κύκλο εργασιών από τις αντίστοιχες του κλάδου.

Η εταιρία δραστηριοποιείται και εκτός των συνόρων, με εντονότερη την παρουσία της στα Βαλκάνια, ενώ το 2001 επεκτάθηκε στη Λατινική Αμερική με συμφωνία που υπέγραψε με τη Χιλιανή κυβέρνηση. Τον Ιανουάριο του 2002 υπέγραψε συμφωνία με Περουβιανή εταιρία για την εκμετάλλευση ενός lottery operator, επένδυση που προβλέπεται να της αποφέρει τζίρο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Intralot πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου το 1999 μέσω της οποίας χρηματοδότησε τα επενδυτικά της σχέδια. Η πλειονότητα των αντληθέντων κεφαλαίων χρησιμοποιήθηκαν για τις Βαλκανικές τις θυγατρικές αλλά παραμένει αδιάθετο το 53% του αρχικού κεφαλαίου - (16.000.000 ευρώ περίπου)- ποσό που θα διατεθεί για περαιτέρω επενδύσεις.

Σε άλλο της σημείο η έκθεση εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών της Intralot για το 2002 θα αυξηθεί από 17%-20%, ενώ χαρακτηρίζει τη γενικότερη οικονομική της κατάσταση πολύ καλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v