3Ε: Δίκαιη τιμή τα 18,66 ευρώ από Αγροτική

Δίκαιη τιμή τα 18,66 ευρώ και σύσταση ”διακράτηση” (hold) δίνει η Αγροτική Asset Management για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2004.

3Ε: Δίκαιη τιμή τα 18,66 ευρώ από Αγροτική
Δίκαιη τιμή τα 18,66 ευρώ και σύσταση ”διακράτηση” (hold) δίνει η Αγροτική Asset Management για τη μετοχή της Coca–Cola 3Ε σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2004.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, ξεκίνησε κάλυψη για την Coca-Cola 3Ε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας για τη χρήση του 2003.

Μεταξύ άλλων, η Αγροτική Asset Management αναφέρεται στα ”θετικά” στοιχεία της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η διοίκηση έχει επιδείξει την τελευταία διετία πως μπορεί να επιτυγχάνει τους στόχους της.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα εκτιμώμενα ROE (απόδοση ιδίων κεφαλαίων) και ROA (απόδοση ενεργητικού) για το 2004 αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά κατά 7,8% και 3,2% αντίστοιχα, ενώ η Αγροτική Asset Management επισημαίνει και το γεγονός ότι το μικτό περιθώριο κέρδους ενισχύθηκε το 2003 στο 39,2% από 38,4%, επισημαίνοντας πως υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω βελτίωση την τρέχουσα χρήση.

Στον αντίποδα, στα ”αρνητικά” στοιχεία της Coca-Cola 3Ε, η χρηματιστηριακή αναφέρει μεταξύ άλλων πως το καθαρό περιθώριο κέρδους είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο του κλάδου της τάξεως των 4,5%-6%, σημειώνοντας πως το 2003 διαμορφώθηκε στο 2,8%, ενώ τοποθετείται στο 3,8% για το 2004.

Ταυτόχρονα, η Αγροτική Asset Management αναφέρει πως σε όρους σχετικής αποτίμησης η μετοχή της Coca-Cola 3Ε θα μπορούσε να θεωρηθεί είτε υπερτιμημένη είτε δίκαια αποτιμημένη σε όρους P/E, καθώς διαπραγματεύεται 28,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 έναντι 21,5 του κλάδου.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της εταιρίας, τα οποία όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή όχι μόνο έχουν διατηρηθεί αλλά έχουν βελτιωθεί κιόλας την τελευταία διετία, αφορούν στην ισχυρή θέση που η Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως κατέχει στην αγορά, στην ποιότητα που διαθέτει το management, αλλά και στη διαφοροποίηση των λειτουργικών δραστηριοτήτων όσον αφορά στο προϊοντικό μίγμα αλλά και στη γεωγραφική επέκταση.

Από την άλλη, η Coca-Cola 3Ε φέρεται να έρχεται αντιμέτωπη με το γεγονός ότι το 30,7% των EBITDA προέρχεται τώρα πια από τις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες υπόκεινται σε μακροοικονομικούς αλλά και πολιτικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις λειτουργικές αποδόσεις της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v