VRS: Ανάλυση για την Μπάμπης Βωβός

Συνολικά αισιόδοξη για την εξέλιξη των μεγεθών της Babis Vovos στα έτη 2004 και 2005 εμφανίζεται η Valuation & Research Specialists, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την επιτυχή στρατηγική πώλησης και επαναμίσθωσης κτιριακών εγκαταστάσεων που ακολουθεί η εταιρία.

VRS: Ανάλυση για την Μπάμπης Βωβός
Αισιόδοξη για την εξέλιξη των χρηματοοικονομικών μεγεθών της Μπάμπης Βωβός στα έτη 2004 και 2005 εμφανίζεται η VRS σε ανάλυσή της με ημερομηνία Φεβρουάριος 2004.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση της VRS, ο κύκλος εργασιών, θα ανέλθει σύμφωνα με την ανάλυση κατά 12,5% και 32,3% αντίστοιχα για τα έτη 2004 και 2005, έναντι των αντίστοιχων μεγεθών του 2003. Επίσης αυξημένα κατά 8% και 23,7% αντίστοιχα, προβλέπονται τα προ φόρων κέρδη.

Αναφερόμενη στις πηγές ανάπτυξης της Μπάμπης Βωβός, η VRS στέκεται κυρίως στο συνολικό χαρτοφυλάκιο κατασκευής γραφείων, το οποίο ανήρχετο στα 340 χιλ. τετραγωνικά μέτρα στο τέλος του 2003, με την διοίκηση να στοχεύει στα 700 χιλ. τετραγωνικά μέτρα μέχρι το τέλος του 2007, γεγονός που συνεκτιμάται με την προσδοκώμενη άνοδο τιμών στις τιμές και τα ενοίκια των γραφείων την περίοδο 2004- 2005.

Σε αντίθεση με τις ομοειδείς ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του real estate, υπογραμμίζει η VRS, η Βωβός δημιουργεί υψηλά περιθώρια κερδών χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία πώλησης και επαναμίσθωσης, κρατώντας παράλληλα τον δείκτη πληρότητας των κτιρίων της σε υψηλά επίπεδα.

Η εταιρία συνεχίζει η ανάλυση της VRS, ωφελείται σημαντικά από ένα υψηλών προδιαγραφών δίκτυο εταιρικών και ιδιωτικών πρακτόρων, με το οποίο δεσμεύεται να συνεργαστεί σε μακροχρόνια βάση από ανάλογες κατά περίπτωση συμβάσεις.

Επιπλέον, η πρόσφατη δραστηριοποίηση της εταιρίας στην αγορά παραθεριστικών κατοικιών της προσφέρει σημαντικά περιθώρια κερδών ειδικά την περίοδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εξάλλου, ως βασικές προτεραιότητες της Μπάμπης Βωβός αναφέρονται η ανάληψη προσοδοφόρων κατασκευαστικών έργων και η ταυτόχρονη προσπάθεια για έλεγχο του χρηματοδοτικού της κόστους.

Η Μπάμπης Βωβός, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, είναι στο παρόν η πιο επιτυχημένη εταιρία κατασκευής εγκαταστάσεων γραφείων με την δραστηριότητα της να επικεντρώνεται στην κατασκευή, πώληση – επαναμίσθωση κτιριακών εγκαταστάσεων (που προορίζονται κυρίως για γραφεία) καθώς και την ενοικίαση και λειτουργία μεγάλων επιχειρηματικών πάρκων.

Αναλυτικότερα, για το 2004 τα μετά από φόρους κέρδη της Βωβός αναμένεται να διαμορφωθούν στα 26,07 εκατ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών στα 156,34 εκατ. ευρώ και το P/E στο 21,04. Για το 2005, τα κέρδη μετά από φόρους εκτιμώνται στα 29,98 εκατ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών στα 183,87 εκατ. ευρώ και το P/E στο 18,29.

* Η ανάλυση της VRS για την Μπάμπης Βωβός δημοσιεύεται στην δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v