Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της VRS για την Αλουμύλ

Τα 5,67 ευρώ θεωρεί δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή της Αλουμύλ η Valuation & Research Specialists, όπως αναφέρει σε report με ημερομηνία Φεβρουάριος 2004. Η διεθνής παρουσία αποτελεί τη ”δύναμη” της Αλουμύλ, επισημαίνεται στην ανάλυση.

Ανάλυση της VRS για την Αλουμύλ
Τα 5,67 ευρώ θεωρεί ως δίκαιη αποτίμηση για την εταιρία Αλουμύλ η Valuation & Research Specialists του iraj.gr σε report της με ημερομηνία Φεβρουάριος 2004.

Όπως επισημαίνει η VRS, η δύναμη της Αλουμύλ είναι η αναγνωρισιμότητα του brandname της σε περισσότερες από 45 χώρες, ενώ παράγει προϊόντα με κατασκευαστική και βιομηχανική χρήση.

Ο όμιλος κατέχει ποσοστό 23,5% στην ελληνική αγορά, ενώ μακροπρόθεσμα, όπως εκτιμά η VRS, οι επιδόσεις του θα προέλθουν από τη διεθνή του δραστηριότητα και την προώθηση νέων προϊόντων.

Σε άλλο σημείο της ανάλυσής της, η VRS επισημαίνει την θετική πορεία των εγχώριων εργασιών της εταιρίας την οποία αποδίδει στην σημαντική άνοδο των δημόσιων έργων λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και των δύο ΚΠΣ, καθώς και στην υπολογίσιμη άνοδο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας.

Η Αλουμύλ επενδύει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων καλύπτοντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της, αναφέρει η VRS. Η τεχνογνωσία της εταιρίας βοηθά στην ανάπτυξη μοναδικών προϊόντων, κάτι που αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ειδικά όταν μία εταιρία επιχειρεί διείσδυση σε δυτικο- ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι συνθήκες ανταγωνισμού είναι σκληρές.

Σύμφωνα πάντα με την VRS, η εταιρία διαπραγματεύεται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές βάσει των εκτιμήσεων για το οικονομικό έτος 2003. Το P/E διαμορφώνεται στο 10,23, ενώ ο λόγος EV/ EBITDA στο 6,39.

Για το 2003 οι πωλήσεις της Αλουμύλ εκτιμώνται στα 135,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 14 εκατ. ευρώ. Για το 2004, οι πωλήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στα 148,9 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 15,9 εκατ. ευρώ και το P/E στο 9,1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v