Ανάλυση της Praxis ΑΧΕΠΕΥ για Πλαίσιο Computers

Σύσταση ”outperform” (Χαμηλού Κινδύνου) δίνει η Praxis ΑΧΕΠΕΥ για την Πλαίσιο Computers, ορίζοντας τιμή - στόχο τα 11 ευρώ με βάση τη μέθοδο (DCF) από 9,82 ευρώ που ήταν η προηγούμενη, σε ανάλυσή της, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2004.

Ανάλυση της Praxis ΑΧΕΠΕΥ για Πλαίσιο Computers
Σύσταση ”outperform” (Χαμηλού Κινδύνου) δίνει η Praxis ΑΧΕΠΕΥ για την εταιρία Πλαίσιο Computers, ορίζοντας τιμή - στόχο τα 11 ευρώ με βάση τη μέθοδο (DCF) από 9,82 ευρώ που ήταν η προηγούμενη, σε ανάλυσή της, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2004.

Σημειώνεται στην ανάλυση της Praxis ΑΧΕΠΕΥ, ότι ο κύκλος εργασιών της Πλαίσιο Computers για τη χρήση του 2003, ήταν αυξημένος κατά 24,96% έναντι του 2002, πλήν όμως 2,28% κατώτερος των εκτιμήσεων της.

Οσον αφορά τα κέρδη προ φόρων, αυτά αυξήθηκαν κατά 62,4% και ήταν 4,14% ανώτερα των εκτιμήσεων της Praxis ΑΧΕΠΕΥ. Σημειώνεται, ότι η Πλαίσιο Computers αναμένεται να προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,21 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,12%.

Η Praxis ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμά ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας που παρουσιάζεται αυξημένο κατά 168 μονάδες βάσης, οφείλεται σε αυξημένες εκπτώσεις που χορηγήθηκαν στους προμηθευτές της (πιστωτικά τιμολόγια) λόγω αύξησης κύκλου εργασιών και πιθανής επίτευξης στόχου πωλήσεων.

Οσον αφορά τις εκτιμήσεις για το 2004, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ προχώρησε σε αναπροσαρμογή τους, με βάση τα νέα δεδομένα των υψηλότερων μικτών περιθωρίων κέρδους, γεγονός που την οδήγησε σε αύξηση του EBITDA και των προ φόρων κερδών κατά 14,23% και 14,32% αντίστοιχα, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Τέλος, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει στην ανάλυση της, ότι η Πλαίσιο Computers σε όρους πολλαπλασιαστή εκτιμώμενων κερδών 2004π διαπραγματεύεται σε Premium της τάξης του 20% σε σχέση με τις εταιρίες που απαρτίζουν τον δείκτη DJ Euro Stoxx Retail.

Ωστόσο σε όρους PEG διαπραγματεύεται με ελκυστική αποτίμηση, αφού ο εν λόγω δείκτης ανέρχεται σε 0,36x, όταν για τις εταιρίες που απαρτίζουν τον δείκτη DJ Euro Stoxx Retail ανέρχεται σε 0,86x.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v