Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CFS: Σύσταση ”αγορά” για την Alpha Leasing

Σύσταση ”αγορά” δίνει η CFS Χρηματιστηριακή για τη μετοχή της Alpha Leasing σε ανάλυσή της (16/1/2004), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 19 φορές τα καθαρά κέρδη του 2003.

CFS: Σύσταση ”αγορά” για την Alpha Leasing
Σύσταση ”αγορά” δίνει η CFS Χρηματιστηριακή για τη μετοχή της Alpha Leasing σε ανάλυσή της με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2004.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει τη βελτιωμένη κερδοφορία που εμφάνισε στο εννεάμηνο η Alpha Leasing στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών, αλλά και στις μειώσεις των γενικών διοικητικών εξόδων.

Η CFS Χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως τα κέρδη προ φόρων εννεαμήνου 2003 της Alpha Leasing αυξήθηκαν κατά 9,7% και ανήλθαν στα 13,2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 12 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2002.

Η ανάλυση αναφέρει επίσης πως η Alpha Leasing προχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2003 στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Alpha Bank.

Σημειώνεται πως σκοπός του δανείου είναι η μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο και η κάλυψη των νέων επενδυτικών σχεδίων της εταιρίας, όπου, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, οφείλονται και οι χαμηλοί δείκτες δανειακής επιβάρυνσης.

Επίσης, η CFS Χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή της Alpha Leasing διαπραγματεύεται 19 φορές τα καθαρά κέρδη του 2003, ποσό το οποίο –όπως επισημαίνεται– βρίσκεται στα πλαίσια του συνόλου της αγοράς.

Ταυτόχρονα, η ανάλυση αναφέρει πως η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται στο 0,90 της λογιστικής αξίας της, ενώ η μερισματική πολιτική της Alpha Leasing χαρακτηρίζεται ικανοποιητική.

Τέλος, σημειώνεται πως με βάση τις εκτιμήσεις της CFS ο κύκλος εργασιών της Alpha Leasing αναμένεται να φτάσει το 2003 στα 165,30 εκατ. ευρώ σε σχέση με 150,51 εκατ. ευρώ του 2002, παρουσιάζοντας άνοδο 9,8%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, αναμένεται να ενισχυθούν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 22,7%, διαμορφούμενα στα 11,58 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 9,44 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v