Εθνική: Τιμή-στόχος τα 3,4 ευρώ για Μινωικές

Με τιμή–στόχο τα 3,4 ευρώ και σύσταση ”αγορά” ξεκινά η Εθνική ΑΧΕ την κάλυψη για τις Μινωικές Γραμμές, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυση (13/1/2004), όπου μεταξύ άλλων σημειώνει πως η μετοχή της ακτοπλοϊκής διαπραγματεύεται 146,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Εθνική: Τιμή-στόχος τα 3,4 ευρώ για Μινωικές
Με τιμή–στόχο τα 3,4 ευρώ και σύσταση ”αγορά” ξεκινά η Εθνική ΑΧΕ την κάλυψη για τις Μινωικές Γραμμές, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυση (13/1/2004), όπου μεταξύ άλλων σημειώνει πως η μετοχή της ακτοπλοϊκής διαπραγματεύεται 146,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003 και 12,2 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2004.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η ανανέωση του στόλου και η καλύτερη αξιοποίηση βελτιώνουν τα λειτουργικά έσοδα της εταιρίας, ενώ συμπληρώνει πως ο περιορισμός του κόστους λειτουργεί υπέρ της κερδοφορίας των Μινωικών Γραμμών.

Μια σημαντική αύξηση των τιμολογίων στα δρομολόγια της Αδριατικής, αλλά και η ενίσχυση της επιβατικής κίνησης είναι οι βασικότεροι παράγοντες που αύξησαν τα έσοδα της ακτοπλοϊκής το 2003.

Επίσης, η Εθνική ΑΧΕ τονίζει πως οι προβλέψεις της για το 2004 είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, υπό το πρίσμα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ συμπληρώνει πως είναι περισσότερο θετική όσον αφορά στην αγορά της Αδριατικής, για την οποία προβλέπει αύξηση 9%, 11% και 2% σε ετήσια βάση στους επιβάτες, τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά αντίστοιχα.

Παράλληλα, το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής εκτιμά πως οι Μινωικές Γραμμές θα είναι σε θέση να διανείμουν μέρισμα από τη χρήση του 2004 και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v