Πλαίσιο: Στα 10,63 ευρώ η τιμή-στόχος από Εθνική

Με την τιμή – στόχο τα 10,63 ευρώ και σύσταση ”αγορά” αρχίζει εκ νέου την κάλυψη της Πλαίσιο η Εθνική ΑΧΕ. Στην ανάλυσή της, μεταξύ άλλων επισημαίνει πως η περικοπή κόστους που επιχειρεί η διοίκηση έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Πλαίσιο: Στα 10,63 ευρώ η τιμή-στόχος από Εθνική
Με την τιμή – στόχο τα 10,63 ευρώ και σύσταση ”αγορά” αρχίζει εκ νέου την κάλυψη για την Πλαίσιο η Εθνική ΑΧΕ όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου 2003 και τίτλο ”Η επιτυχημένη ιστορία στον εξειδικευμένο κλάδο της λιανικής”.

Η χρηματιστηριακή μεταξύ άλλων επισημαίνει πως η διοίκηση της εταιρίας εστιάζει την προσοχή της στην περικοπή του κόστους με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στην διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους, ενώ συμπληρώνει πως η Πλαίσιο δημιουργεί ταμειακές ροές για τους μετόχους σε επίπεδα ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ η μετοχή της Πλαίσιο διαπραγματεύεται 24,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003 και 20,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Βάσει των προβλέψεων της χρηματιστηριακής οι πωλήσεις της Πλαίσιο το 2003 θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξεως του 22% καθώς αναμένεται να ανέλθουν στα 178,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 146,1 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα EBITDA να βελτιώνονται κατά 20,9% (στα 16,8 εκατ. ευρώ), ενώ το ίδιο διάστημα τα καθαρά κέρδη εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 8,4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 44,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v