Ανάλυση της Αγροτικής Asset Management για S&B

Τα 7,03 ευρώ εκτιμά η Αγροτική Asset Management (πρώην Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης) ως δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή της S&B σε ανάλυσή της, εκτιμώντας ότι ο τίτλος είναι σχετικά ”χαμηλού ρίσκου”, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το χαμηλό beta (0,91). Σύσταση για ”διακράτηση” (”hold”).

Ανάλυση της Αγροτικής Asset Management για S&B
Τα 7,03 ευρώ εκτιμά ως δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή της S&B (πρώην Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης) η Αγροτική Asset Management σε έκθεσή της με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου.

Στην ίδια έκθεση συστήνεται διακράτηση (”hold”) για τη μετοχή, ενώ σχολιάζονται και τα αποτελέσματα εννεαμήνου, τα οποία η εταιρία ανακοίνωσε στις 20 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται, η μετοχή είναι σχετικά ”χαμηλού ρίσκου”, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το χαμηλό της beta (0,91).

Τα μεγέθη εννεαμήνου της S&B επισημαίνονται ως αντίστοιχα των προβλέψεων, ενώ γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην πρόσφατη απόκτηση της βουλγαρικής Bentonit, η οποία χαρακτηρίζεται θετική για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι τα αποθέματα της βουλγαρικής εταιρίας σε μπετονίτη, τα οποία υπολογίζονται σε 7,3 εκατ. τόνους και τα οποία προστίθενται στα τρέχοντα αποθέματα της S&B που εκτιμώνται στα 30 εκατ. τόνους.

Άλλες θετικές επιδράσεις είναι η επέκταση του εύρους των διαφόρων ποιοτήτων μπετονίτη, αλλά και η μείωση του αριθμού των ανταγωνιστών.

Για το 2003 η Αγροτική Asset Management δεν περιμένει δραματικές αλλαγές στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, ο τζίρος θα διαμορφωθεί στα 294 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 1%, έναντι του 2002.

Ελαφρά αύξηση εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν τα EBITDA του 2003 έναντι του 2002. Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, τα κέρδη προ φόρων και τα κέρδη μετά από φόρους αναμένεται να εμφανίσουν μικρή αύξηση στο εύρος του 3-6%. Τα κέρδη ανά μετοχή, επίσης για το 2003, αναμένεται να διαμορφωθούν στα 0,53 ευρώ.

Έναντι του προηγούμενου report της για την εταιρία, η Αγροτική Asset Management επισημαίνει ότι υπήρξε ανοδική αναθεώρηση της τάξης του 1% για το τζίρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v