Ανάλυση της Μerit ΑΧΕΠΕΥ για Νεοχημική

Τη σύστασή της για ”αγορά”, καθώς και τις προβλέψεις της για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Νεοχημικής για το σύνολο του 2003, αλλά και το 2004 και 2005, διατυπώνει σε ειδική ανάλυσή της η Μerit ΑΧΕΠΕΥ. Στα 4,8 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχή.

Ανάλυση της Μerit ΑΧΕΠΕΥ για Νεοχημική
Τη σύστασή της για ”αγορά”, καθώς και τις προβλέψεις της για τη πορεία των οικονομικών μεγεθών της Νεοχημικής για το σύνολο του 2003, αλλά και το 2004 και 2005, διατυπώνει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου η Μerit ΑΧΕΠΕΥ.

Παράλληλα, τίθενται ως τιμή - στόχος για τη μετοχή της εταιρίας τα 4,80 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Μerit ΑΧΕΠΕΥ, σε επίπεδο ενοποιημένου κύκλου εργασιών αναμένεται αύξηση 17% (55 εκατ. ευρώ) το 2003, από 46,8 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τονίζεται ότι η αύξηση αυτή αναμένεται να προέλθει κατά κύριο λόγο από την αύξηση των πωλήσεων απορρυπαντικών για πολυεθνικές και για ίδια σήματα.

Για το 2004, η Μerit ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 40% και αντίστοιχα για το 2005 της τάξης του 37%.

Επίσης, εκτιμάται πτώση κατά 11,2% στο μικτό περιθώριο κέρδους του ομίλου, που αποδίδεται στη μεγάλη διακύμανση στην τιμή της πρώτης ύλης που είναι το πετρέλαιο.

Σε επίπεδο EBITDA Margin, σύμφωνα με τη Μerit ΑΧΕΠΕΥ, ο όμιλος αναμένεται να εμφανίσει άνοδο κατά 4,65% το 2003, στο 13,5% από 12,9% το 2002, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης του κύκλου εργασιών.

Σε επίπεδο καθαρών κερδών, η Μerit ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι ο όμιλος θα εμφανίσει την τρέχουσα χρήση άνοδο κατά 68,4%, στα 5,29 εκατ. ευρώ έναντι 3,14 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Νεοχημική, σύμφωνα με την ανάλυση SWOT, εντοπίζονται στην ανεξέλεγκτη διαμόρφωση στις τιμές α’ υλών και στη συγκεντροποίηση και ολιγοπώληση του ευρύτερου κλάδου παραγωγής χημικών στην Ελλάδα, ενώ στις αδυναμίες της εντοπίζονται τα χαμηλά περιθώρια κέρδους στην εμπορία, αλλά και η απαίτηση για αποτελεσματικό management όταν υπάρχει πολυκερματισμός στα Business Units.

H εταιρία Νεοχημική δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας α’ υλών χημικών προϊόντων, δίνοντας έμφαση στην παραγωγή και εμπορία απορρυπαντικού σε υγρή και στερεή μορφή κυρίως για λογαριασμό πολυεθνικών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v