Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Cosmote

Σύσταση ”αγορά” με τιμή–στόχο τα 11,70 ευρώ δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Cosmote σε ανάλυσή της (24/11/2003), ενώ επισημαίνει πως η βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής της εταιρίας θα καθοριστεί από τις εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα της Telenor, αλλά και από τη μερισματική πολιτική.

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Cosmote
Σύσταση ”αγορά” με τιμή–στόχο τα 11,70 ευρώ δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Cosmote, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2003.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής της θυγατρικής του ΟΤΕ θα καθοριστεί αφενός από τις εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα της Telenor και αφετέρου από τις διευκρινίσεις σχετικά με τη μερισματική πολιτική.

Αναφορικά με τα μεγέθη εννεαμήνου της Cosmote, η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως κινήθηκαν βάσει των προβλέψεων έτους της διοίκησης και πως επιβεβαίωσαν και τις δικές της προβλέψεις.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η εγχώρια δραστηριότητα αποτέλεσε ”κλειδί” ανάπτυξης, τόσο για τα έσοδα όσο και για την κερδοφορία.

Παράλληλα, το τμήμα ανάλυσης της Εθνικής ΑΧΕ συμπληρώνει πως η διοίκηση της Cosmote διατήρησε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη στο σύνολο του έτους, τα οποία –όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή– είναι οριακά χαμηλότερα από τις δικές της.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Cosmote για το 2004 (αύξηση περιθωρίου EBITDA υψηλότερου του 42%, με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 18%) δεν αποτέλεσαν έκπληξη.

Η Εθνική ΑΧΕ παραθέτει τις δικές της εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα έσοδα της Cosmote το 2004 θα αυξηθούν κατά 8%, το περιθώριο EBITDA θα διαμορφωθεί στο 42,5%, με τα καθαρά κέρδη να κινούνται ανοδικά κατά 17,9%, ενώ καταλήγει πως θα διατηρήσει τις προβλέψεις της τόσο για το 2003 όσο και για το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v