Εκτιμήσεις για ΟΤΕ - Γερμανό από Εθνική ΑΧΕ

Στα 11 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Εθνική Χρηματιστηριακή, διατυπώνοντας τη σύσταση ”market perform” ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Επίσης, σε ξεχωριστή έκθεση διατηρεί τη σύσταση ”buy” και την τιμή - στόχο των 19,94 ευρώ για το Γερμανό.

Εκτιμήσεις για ΟΤΕ - Γερμανό από Εθνική ΑΧΕ
Στα 11 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Εθνική Χρηματιστηριακή σε report της με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου, προβλέποντας ότι η μετοχή θα εμφανίσει επίδοση αντίστοιχη με αυτή της αγοράς (market perform).

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΤΕ που ανακοινώνονται στις 26 Νοεμβρίου, η Εθνική Χρηματιστηριακή αναμένει τα καθαρά κέρδη του ομίλου να διαμορφωθούν στα 345,7 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 13,1%), τα EBITDA στα 1,41 δισ. ευρώ (+8,5%) και τα έσοδα στα 3,658 δισ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία θα είναι αδύναμα, αλλά ότι το τρίμηνο θα είναι ισχυρό σε επίπεδο υπηρεσιών κινητής έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Παράλληλα, η Εθνική Χρηματιστηριακή αναμένει να υπάρξει βελτίωση του περιθωρίου EBITDA, ενώ περιμένει και ”κάποια αποτελέσματα από τη τις ενέργειες της διοίκησης για περιορισμό του κόστους τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στη Ρουμανία”.

Για το σύνολο του 2003, η Εθνική εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ θα διαμορφωθούν στα 486 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις στα 5,04 δισ. ευρώ και το P/E στο 10,2.

Για το επόμενο έτος, τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 445 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις στα 5,31 δισ. ευρώ και το P/E στο 10,7.

Εξάλλου, θετικά εκτιμά ότι θα είναι τα αποτελέσματα της Γερμανός για το εννεάμηνο του 2003 (τα οποία πρόκειται να ανακοινώσει πιθανότατα στις 18 Νοεμβρίου) η Εθνική Χρηματιστηριακή, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα έσοδα της Γερμανός θα διαμορφωθούν στα 493,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16% σε ετήσια βάση, κυρίως εξαιτίας της δυναμικής ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας αλλά και των εμπορικών συμφωνιών με την Vodafone και την Tellas.

Παράλληλα, τα EBITDA του εννεαμήνου εκτιμώνται στα 51,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο κατά 60% στα 41,7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται από την Εθνική Χρηματιστηριακή, ότι οι εκτιμήσεις της περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή της Γερμανός στα ΚΑΕ, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τα κέρδη του ομίλου κατά 5,8 εκατ. ευρώ, αλλά από το μέρισμα των ΚΑΕ για τη χρήση του 2002.

Από την Εθνική Χρηματιστηριακή επισημαίνεται παράλληλα η επικείμενη αύξηση της στάθμισης της Γερμανός στον δείκτη FTSE/ASE Mid-40 Index (που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου), από το ισχύον 50% στο 75%.

Επιπλέον, η Εθνική Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ο Γερμανός βρίσκεται στη λίστα επιλαχουσών του δείκτη FTSE/ASE-20, στην περίπτωση που διαγραφεί κάποια από τις εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται τώρα, μέχρι την επόμενη εξάμηνη αναθεώρησή του.

Μέχρι τότε, πρόκειται να διαγραφεί από το δείκτη η ΕΤΒΑ Bank, οπότε η Γερμανός θα συμπεριληφθεί σε αυτόν, στοιχείο που αναμένεται να λειτουργήσει θετικά, προσελκύοντας εισροές από τα παθητικά κεφάλαια, προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ.

Τέλος επισημαίνεται ότι αν και η μετοχή της εταιρίας έχει καταγράψει απόδοση καλύτερη αυτή της αγοράς (από την έναρξη του έτους), διατηρείται η σύσταση ”buy” και η τιμή στόχος των 19,94 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v