Εθνική ΑΧΕ: Ανάλυση για Vodafone - Panafon

Στα 6,40 από 6,20 ευρώ αναθεωρεί την τιμή στόχο για τη μετοχή της Panafon Vodafone η Εθνική Χρηματιστηριακή, διατηρώντας την σύσταση για ”αγορά” (Buy). Για το εξάμηνο της εταιρίας, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα περιέχει αύξηση καθαρών κερδών (κατά 23,6%), εσόδων (κατά 12,8%) και EBITDA (κατά 8,7%).

Εθνική ΑΧΕ: Ανάλυση για Vodafone - Panafon
Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της και της τιμής στόχου για την Vodafone Panafon προχώρησε η Εθνική Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή έθεσε νέα τιμή στόχο τα 6,40 από 6,20 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση για ”αγορά” (buy) και αποδίδοντας την αναθεώρηση στην αύξηση των πωλήσεων και στις προβλέψεις για την κερδοφορία.

Η Panafon Vodafone, που, σύμφωνα με την Εθνική, ανακοινώνει τα αποτελέσματα του εξαμήνου ανάμεσα στις 20 και τις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να εμφανίσει αύξηση εσόδων κατά 12,8%, έως τα 697 εκατ. ευρώ, EBITDA κατά 8,7% έως τα 266,4 εκατ. ευρώ και καθαρών κερδών κατά 23,6%, έως τα 110 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι αναλυτές της Εθνικής αναμένουν να δοθούν από τη διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί για τη μελλοντική χρήση των ρευστών, καθώς και στοιχεία για τη διείσδυση του Vodafone Live!.

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμά η Εθνική, αναφορικά με το Vodafone Live! χρήστες είναι περισσότεροι από 55.000 συνδρομητές, κάτι που σημαίνει ότι η διείσδυση ανέρχεται στο 1,5% της πελατειακής βάσης της εταιρίας.

Ακόμη, η Εθνική Χρηματιστηριακή εμφανίζεται ”θετική” σε ό,τι αφορά τη ποιότητα της συνδρομητικής βάσης της εταιρίας, αφού, όπως αναφέρει περιλαμβάνει πελάτες με υψηλές μέσες δαπάνες, αλλά και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα της εταιρίας να παράγει ρευστό, η οποία είναι ανώτερη των εγχώριων ανταγωνιστών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v