CFS ΑΕΠΕΥ: Σε ελκυστικά επίπεδα η Notos Com

Σε ελκυστικά επίπεδα διαπραγματεύεται η μετοχή της Notos Com, ήτοι 12,02 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, αναφέρει η CFS ΑΕΠΕΥ σε σχετική της ανάλυση, επισημαίνοντας πως στον κλάδο της χονδρικής πώλησης ο όμιλος της Notos Com αντιπροσωπεύει 14 brand names, ενώ στον τομέα της λιανικής 15.

CFS ΑΕΠΕΥ:  Σε ελκυστικά επίπεδα η Notos Com
Σε ελκυστικά επίπεδα εκτιμά η CFS ΑΕΠΕΥ πως διαπραγματεύεται η μετοχή της Notos Com, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2003.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η μετοχή της Notos Com διαπραγματεύεται 12,02 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, ενώ συμπληρώνει πως διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως οι δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου κυμαίνονται σε λογικά, για τον κλάδο, επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της χρήσης η CFS ΑΕΠΕΥ εκτιμά πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Notos Com θα φτάσει στα 232,20 εκατ. ευρώ, έναντι 218,76 εκατ. ευρώ της παρελθούσας χρήσης, καταγράφοντας άνοδο 6,1%.

Το ίδιο διάστημα τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Notos Com προβλέπεται ότι θα ενισχυθούν κατά 7% και θα φτάσουν στα 18,20 εκατ. ευρώ, έναντι 17,01 εκατ. ευρώ του 2002.

Μεταξύ άλλων στην ίδια πάντα ανάλυση επισημαίνεται πως ο Notos Com αποτελεί έναν όμιλο με πολυδιάστατη παρουσία στον χώρο του λιανικού και του χονδρικού εμπορίου, ενώ αναφέρεται πως στον τομέα των πολυκαταστημάτων ο όμιλος εκπροσωπείται μέσω του Λαμπρόπουλου, ο οποίος έχει παρουσία σε τρία σημεία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της CFS ΑΕΠΕΥ στον κλάδο της χονδρικής πώλησης ο όμιλος της Notos Com αντιπροσωπεύει 14 brand names, ενώ στον τομέα της λιανικής 15.

Επίσης, σημειώνεται πως μέσω της εταιρίας Big City καλύπτεται και ο χώρος της λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η χρηματιστηριακή τονίζει παράλληλα πως η απορρόφηση οκτώ θυγατρικών, αλλά και η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του ομίλου επιδρούν σημαντικά στη μελλοντική του ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, στην ανάλυση επισημαίνεται πως παρά την όξυνση του ανταγωνισμού ο όμιλος κατέχει σημαντική θέση στην ελληνική αγορά και με βάση την προβλεπόμενη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, η προοπτική του ομίλου διαγράφεται θετική.

Τέλος, αναφέρεται πως στόχο της εταιρίας αποτελεί η διατήρηση της ηγετικής θέσης που κατέχει στη χώρα μέσα από τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης σε όλη την επικράτεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v