Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Σύσταση ”buy” για ΕΧΑΕ, Folli Follie

Τιμή-στόχο τα 6,8 ευρώ και σύσταση ”buy” δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, ενώ αναμένει επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους από την εταιρία. Ταυτόχρονα διατηρεί την τιμή-στόχο των 21,62 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη Folli Follie σε σχετική ανάλυση, όπου εκτιμά πως τα μεγέθη 9μηνου θα είναι ιδιαίτερα θετικά.

Εθνική ΑΧΕ: Σύσταση ”buy” για ΕΧΑΕ, Folli Follie
Την κάλυψη της Ελληνικά Χρηματιστήρια επανεκκινεί η Εθνική Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 6,8 ευρώ και συνιστώντας ”buy”.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 21,62 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή της Folli Follie, ενώ προβλέπει σημαντική αύξηση μεγεθών 9μηνου.

Ειδικότερα και όσον αφορά στην ΕΧΑΕ, η Εθνική σε ανάλυσή της με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 2003 σημειώνει πως ο περιορισμός του κόστους και η υψηλή ρευστότητα, καθώς και οι συμμετοχές σε εισηγμένες εταιρίες σε συνδυασμό με την ελκυστική αποτίμηση, είναι οι θετικοί παράγοντες για επένδυση στην ΕΧΑΕ.

Δεδομένων των περιορισμένων επενδυτικών αναγκών της ΕΧΑΕ, η Εθνική Χρηματιστηριακή θα ανέμενε πως στο μέλλον τα κεφάλαια που η εταιρία διαθέτει σε μετρητά και σε χρεόγραφα (τα οποίο αντιστοιχούν στην παρούσα φάση σε περίπου 3,4 ευρώ ανά μετοχή) να επιστραφούν στους μετόχους με τη μορφή εκτάκτου μερίσματος.

Για το σύνολο του 2003 η Εθνική εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της ΕΧΑΕ θα φτάσει στα 63,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 51 εκατ. ευρώ του 2002, παρουσιάζοντας αύξηση 23,9%. Σε επίπεδο κερδοφορίας η χρηματιστηριακή προβλέπει κέρδη ύψους 23,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 23,9 εκατ. ευρώ της παρελθούσας χρήσης.

Επίσης, σημειώνεται πως η μετοχή της ΕΧΑΕ διαπραγματεύεται 15,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Σε ό,τι αφορά τη Folli Follie η χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2003 τονίζει πως παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Folli Follie έχει ενισχυθεί κατά 107% από τα χαμηλά της έτους (22 Απριλίου 2003) έχοντας υπεραποδώσει της αγοράς κατά 74%, διατηρεί την προαναφερθείσα τιμή – στόχο των 21,62 ευρώ, η οποία υπονοεί 8% αύξηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Όσον αφορά στα μεγέθη εννεαμήνου της Folli Follie, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως θα είναι ”θετικά” κυρίως λόγω της ενίσχυσης της οργανικής ανάπτυξης, των ελαφρώς καλύτερων νομισματικών διαφορών στο εξεταζόμενο διάστημα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς και λόγω της ενοποίησης των ΚΑΕ.

Ο κύκλος εργασιών της Folli Follie στο εννεάμηνο του 2003 αναμένεται να φτάσει στα 110,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 19% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Στο εξεταζόμενο διάστημα τα EBITDA, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής, εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 39% διαμορφούμενα στα 38,4 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Folli Follie προβλέπεται πως στο εξεταζόμενο διάστημα θα σημειώσουν σημαντική αύξηση 69% και θα φτάσουν στα 40,8 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ενοποίησης των ΚΑΕ, αλλά και του μερίσματος από τα ΚΑΕ για τη χρήση του 2002.

Εξαιρουμένων των ΚΑΕ, η αύξηση στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμάται πως θα είναι της τάξεως του 25%, στα 30,1 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα μεγέθη του τρίτου τριμήνου του έτους, η Εθνική τονίζει πως θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Οι πωλήσεις, τα EBITDA και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας θα ενισχυθούν κατά 20%, 34% και 80% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v