Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγροτική Asset Mgt: Ανάλυση για Τράπεζα Πειραιώς

Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για τα κέρδη του Ομίλου Πειραιώς προχωρά η Αγροτική Asset Management, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Πειραιώς χαρακτηρίζονται θετικά, ενώ ως δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή εκτιμώνται τα 7,49 ευρώ.

Αγροτική Asset Mgt: Ανάλυση για Τράπεζα Πειραιώς
Τα 7,49 ευρώ εκτιμά ως δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Αγροτική Asset Management σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου, όπου συνιστάται ”διακράτηση” (”hold”).

Η Αγροτική Asset Management σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας παρατηρεί ότι ήταν αρκετά καλύτερα από τα αντίστοιχα περσινά, ενώ ξεπέρασαν και τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η επιβράδυνση του ρυθμού των δαπανών χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική, ενώ έμφαση δίνεται στην επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των συνολικών χορηγήσεων. Στην αντίθετη κατεύθυνση, η Αγροτική Asset Management επισημαίνει ως σημαντική την επιδείνωση της ρευστότητας του ομίλου στο γ΄ τρίμηνο, καθώς ο λόγος χορηγήσεις προς καταθέσεις έφτασε το 98,7% από 91,3% στο τέλος Ιουνίου.

Η χαμηλή ρευστότητα και η μεγάλη διατραπεζική θέση της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρεται στην ανάλυση, αποτελούν κίνδυνο σε περίπτωση αύξησης των επιτοκίων στην ευρωζώνη, κάτι όμως που δεν θεωρείται καθόλου πιθανό να συμβεί τους επόμενους μήνες.

Σε άλλο σημείο της ανάλυσης, η χρηματιστηριακή επικαλείται ”τα πολύ καλά αποτελέσµατα του εννεαμήνου”, ώστε να τεκμηριώσει την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του οµίλου στην χρήση 2003.

Σύµφωνα λοιπόν με τις νέες προβλέψεις τα καθαρά κέρδη µετά από φόρους της Τράπεζας Πειραιώς πρόκειται να ανέλθουν σε 93- 96 εκατ. ευρώ (ή περίπου 0,48 ευρώ ανά µετοχή).

Η αναθεώρηση των κερδών αναφέρεται ως αποτέλεσμα της αναθεώρησής των προβλέψεων για τα έσοδα από τόκους και προμήθειες, την καθοδική αναθεώρηση των φόρων και των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, αλλά και των δικαιωµάτων µειοψηφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v