Οι εκτιμήσεις της Εθνικής ΑΧΕ για Eurobank

Αντίστοιχη με αυτή της αγοράς εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα είναι η επίδοση της μετοχής της Eurobank Ergasias. Σε σχετική έκθεσή της η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει την υψηλή φορολογία επί των κερδών, το διευρυμένο λειτουργικό κόστος και το ισχυρό δανειακό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.

Οι εκτιμήσεις της Εθνικής ΑΧΕ για  Eurobank
Αντίστοιχη με αυτή της αγοράς (”perform”) εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα είναι η επίδοση της μετοχής της EFG Eurobank Ergasias.

Η έκθεση της Εθνικής με ημερομηνία 7 Μαρτίου, σχολιάζει τα αποτελέσματα της Eurobank για το 2001 και αναφέρει ότι παράγοντας συγκράτησης των κερδών μετά τα δικαιώματα της μειοψηφίας, στα επίπεδα των 320 εκατ. ευρώ ήταν η αυξημένη φορολογία (35,8% το 2001, έναντι 27,5% το 2000).

Η έκθεση παρατηρεί, ότι τα λειτουργικά έξοδα της Εurobank δεν έχουν περιοριστεί με επιτυχία, τονίζει ωστόσο, ότι το δανειακό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ επισημαίνει τις προσπάθειες της τράπεζας για περιορισμό του ρίσκου που δημιουργεί η έντονη δανειακή της δραστηριότητα.

Τέλος, η έκθεση εκτιμά ότι η απόκτηση από την Eurobank της Telesis, θα οδηγήσει σε 10% χαμηλότερη φορολόγηση για το 2002 και σε 5% χαμηλότερη το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v