Εθνική: Οι τιμές-στόχοι για CosmΟΤΕ, 3Ε, ΚΑΕ

Αύξηση 9,6% εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη της Cosmote στο 9μηνο του 2003, ενώ για το ίδιο διάστημα προβλέπει σημαντική αύξηση 63,4% στα καθαρά κέρδη της Coca - Cola 3Ε. Οι τιμές - στόχοι και οι συστάσεις για Cosmote, Coca - Cola 3E και ΚΑΕ.

Εθνική: Οι τιμές-στόχοι για CosmΟΤΕ, 3Ε, ΚΑΕ
Σε επαναδιατύπωση των συστάσεων αλλά και των τιμών-στόχων για τις μετοχές των CosmΟΤΕ, ΚΑΕ και 3E προχωρά η Εθνική ΑΧΕ με σχετικές της αναλύσεις, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2003.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της CosmΟΤΕ στα 11,70 ευρώ, ενώ συνιστά ”buy” και για τα ΚΑΕ, με τιμή- στόχο τα 17,80 ευρώ. Όσον αφορά στην 3E, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”buy” με τιμή-στόχο τα 20,70 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου για την CosmΟΤΕ, εκτιμά πως τα ενοποιημένα έσοδα του εννεαμήνου θα διαμορφωθούν στα 1.004 εκατ. ευρώ (ποσό που συνιστά αύξηση της τάξης του 13% σε σχέση με πέρυσι), ενώ τα EBITDA εκτιμώνται στα 428,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 10,9%. Τα καθαρά κέρδη (μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας) αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 9,6%, στα 186,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στην ανάλυσή της η Εθνική ΑΧΕ ”αναγνωρίζει” την επίλυση του ζητήματος με την Telenor ως θετικό καταλύτη για τη μετοχή της CosmΟΤΕ, διατηρώντας παράλληλα την εκτίμηση ότι μεσοπρόθεσμα ο ισχυρότερος θετικός καταλύτης για τη μετοχή της τηλεπικοινωνιακής θα είναι η καταβολή μερίσματος.

Να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα της CosmΟΤΕ θα ανακοινωθούν στις 20 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στην 3E (ανακοινώνει αποτελέσματα στις 11 Νοεμβρίου), η Εθνική ΑΧΕ στην ανάλυσή της για την εταιρία με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών του εννεαμήνου θα αυξηθεί κατά 0,7% σε σχέση με πέρυσι, στα 3.099,6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 1.037 εκατ. unit cases (+6,7% σε ετήσια βάση).

Τα EBITDA της 3E αναμένεται να διαμορφωθούν στα 558 εκατ. ευρώ, 12,9% υψηλότερα σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002. Τα λειτουργικά κέρδη της 3E αναμένεται, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, να αυξηθούν κατά 30,6% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 275 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αναμένονται στα 134 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο περίπου 63,4%.

Παράλληλα, η πρόθεση της 3E να εξαγοράσει τη (ζημιογόνο) Τσακίρης φαίνεται να δυσαρέστησε τους επενδυτές βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, η οποία επισημαίνει πως στη διάρκεια του conference call της 3E περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία.

Για τα ΚΑΕ, η Εθνική ΑΧΕ σχολιάζει πως τα EBITDA του 2003 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 56 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 35 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v