Ανάλυση της Merit ΑΧΕΠΕΥ για την F.G Europe

Σύσταση ”διακράτηση” προτείνει η Merit ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της F.G Europe, σε report με τίτλο ”Στρατηγικός Ανασχεδιασμός Δραστηριοτήτων” με αφορμή τη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου κ. Ι. Παντούση.

Ανάλυση της Merit ΑΧΕΠΕΥ για την F.G Europe
Σύσταση ”διακράτηση” προτείνει η Merit ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της F.G Europe, σε report με τίτλο ”Στρατηγικός Ανασχεδιασμός Δραστηριοτήτων” με αφορμή τη συνάντηση με τον Διευθύνων Σύμβουλο του ομίλου κ. Ι. Παντούση.

Όπως επισημαίνεται στο report της Merit ΑΧΕΠΕΥ η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της F.G Europe για το σύνολο του 2003 αναμένεται να εμφανίσει άνοδο κατά 70,1% και να διαμορφωθεί στα 190 εκατ. ευρώ από 111,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, με βάση τα proforma οικονομικά στοιχεία.

Σε επίπεδο προ φόρων κερδών ο όμιλος εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει αύξηση κατά 268,9% φθάνοντας τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης τα 4,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως μέρισμα, διαμορφώνοντας τη μερισματική απόδοση στο 2,32%.

Οπως επισημαίνεται στο report της Merit ΑΧΕΠΕΥ, για το 2004, ο όμιλος αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική πορεία, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 250 εκατ. ευρώ, δηλ. αύξηση κατά 32,1% σε ετήσια βάση και τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 12,3 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται στο report της Merit ΑΧΕΠΕΥ ότι παρόλο που η αποτίμηση της μετοχής της F.G Europe κρίνεται ως υπερτιμημένη, εκτιμάται ότι υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος επιβεβαιώσει τους στόχους για το 2003 και 2004, αναμένεται ο πολλαπλασιαστής κερδών για το 2003 να διαμορφωθεί στο 19x.

Tέλος, επισημαίνεται ότι ο όμιλος θα προβεί στη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,32 ευρώ στα 0,30 ευρώ με σκοπό τη κάλυψη ζημιογόνων χρήσεων του παρελθόντος αλλά και την καταβολή μερίσματος. Σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή το 2002, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 0,01, ενώ για τη χρήση του 2003 αναμένεται να κυμανθεί στο εύρος του 0,03 έως 0,05.

Ο όμιλος F.G Europe δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο μέσω τριών βασικών επιχειρηματικών μονάδων που αφορούν στο εμπόριο συσκευών κλιματισμού, υπηρεσιών και προϊόντων κινητής και λευκών οικιακών συσκευών. Το 9μηνο του ομίλου λόγω συγχώνευσης αλλά και λόγω αναδιάρθρωσης πέρασε στη κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v