ΗΛΕΑΘ: Τιμή-στόχος τα 4,40 ευρώ από Εθνική

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της σύστασης σε ”buy” από ”market perform” για τη μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών με τιμή-στόχο τα 4,40 ευρώ, προχώρησε η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της (27/10) όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η μετοχή της εισηγμένης διαπραγματεύεται 8,1 φορές τα προσαρμοσμένα κέρδη του 2004.

ΗΛΕΑΘ: Τιμή-στόχος τα 4,40 ευρώ από Εθνική
Σε αναθεώρηση της σύστασης σε ”buy” από ”market perform” για τη μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών προχώρησε η Εθνική ΑΧΕ, δίνοντας παράλληλα τιμή – στόχο τα 4,40 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 2003 η τιμή της μετοχής της Ηλεκτρονικής Αθηνών έχει υποαποδώσει σε σχέση με την αγορά τους τελευταίες 3 μήνες χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια σημαντική διαφορά στα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η μετοχή της εισηγμένης διαπραγματεύεται 8,1 φορές τα προσαρμοσμένα κέρδη του 2004.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Εθνικής χρηματιστηριακής και όσον αφορά στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρικής χρήσης που θα ανακοινωθούν προς τα τέλη Νοεμβρίου, αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 9,9% καθώς προβλέπεται πως θα φτάσει στα 28,2 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 10,5% διαμορφούμενα στα 2,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης με τα κέρδη προ φόρων να βελτιώνονται κατά 6,6% στα 1,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η Εθνική αναφέρει πως η Ηλεκτρονική Αθηνών θα συγκαλέσει την ετήσια γενική συνέλευση των μετοχών της το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εγκριθεί το μέρισμα της χρήσης ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή το οποίο διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στο 3,59%.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει στην ανάλυσή της η χρηματιστηριακή στην εγχώρια αγορά ηλεκτρονικών ειδών αναμένονται ορισμένες εξελίξεις. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρεται πως το 2004 εκτιμάται ότι θα εισέλθει στην ελληνική αγορά κάποιος ”ξένος” παίκτης και κατά συνέπεια οι εγχώριες εταιρίες του χώρου προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις, αλλά και συγχωνεύσεις ενόψει ενός εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Για το σύνολο της εταιρικής χρήσης της Ηλεκτρονικής Αθηνών η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει αύξηση των πωλήσεων κατά 14,2% καθώς αναμένεται να φτάσουν στα 120,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με 105,9 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Τα EBITDA εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 9,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με 8,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας άνοδο 15,1%, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση 32%, διαμορφούμενα στα 3,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v