Φάσμα: Στα 8,90 ευρώ αυξάνει την τιμή για Πλαίσιο

Στα 8,90 ευρώ (από 7,80 ευρώ) αυξάνει την τιμή στόχο για την Πλαίσιο Computers η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ αναθεώρησε θετικά τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις, τα EBITDA και τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας.

Φάσμα: Στα 8,90 ευρώ αυξάνει την τιμή για Πλαίσιο
Στα 8,90 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την Πλαίσιο Computers το τμήμα ανάλυσης της Φάσμα, αναθεωρώντας παράλληλα και τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του 2003.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Φάσμα, τα αποτελέσματα εννεαμήνου είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής. Ωστόσο, για την οικονομική χρήση 2003 η Φάσμα αναθεωρεί θετικά τις εκτιμήσεις της για την διαμόρφωση των περιθωρίων EBITDA, κατά 51 μονάδες βάσης, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις.

Παράλληλα, θεωρεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων θα διατηρηθεί σε ανάλογους ρυθμούς (30,6% σε ετήσια βάση) και το επόμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω της εποχικότητας των πωλήσεων της εταιρίας, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικά πιστωτικά bonus, διαμορφώνοντας στη διάρκεια του επομένου τριμήνου το περιθώριο EBITDA σε 15,3% έναντι 15,8% το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Εξάλλου, αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις της για το 2003 με βάση τα νέα δεδομένα, γεγονός το οποίο οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων, του EBITDA και των προ φόρων κερδών κατά 1,33%, 7,16% και 8,94% αντίστοιχα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, αυξάνοντας την τιμή στόχο από 7,80 ευρώ σε 8,90 ευρώ ανά μετοχή.

Με βάση την νέα τιμή στόχο, ο πολλαπλασιαστής εκτιμώμενων κερδών 2003 διαμορφώνεται σε 21,6x, ενώ με βάση την τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται σε 20,3x, ενώ η σχέση EV/Πωλήσεις διαμορφώνεται σε 0,9x.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v