Unisystems: Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις της VRS

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Unistystems την περίοδο 2003 – 2007 προχώρησε η ”VRS”, του iraj.gr, σε ανάλυσή της (Οκτώβριος 2003), ως αποτέλεσμα καθοδήγησης της διοίκησης της εισηγμένης για ”σκληρές” συνθήκες στον κλάδο και για πιέσεις στα περιθώρια κέρδους.

Unisystems: Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις της VRS
Προς τα κάτω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της Unisystems την περίοδο 2003 – 2007 προχώρησε η εταιρία εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών συμβούλων ”VRS” (”Valuation & Research Specialists”) μέσω του συγγενούς δικτυακού της τόπου www.iraj.gr, σε ανάλυση με ημερομηνία Οκτώβριος 2003.

Όπως αναφέρει το τμήμα ανάλυσης του VRS ο λόγος για την προαναφερθείσα κίνηση οφείλεται σε καθοδήγηση της διοίκησης της Unisystems για ”σκληρές” συνθήκες στον κλάδο και για πιέσεις στα περιθώρια κερδοφορίας.

Οι περικοπές στις εκτιμήσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο αφορούν σε 0,75% για τον τζίρο, 1,09% για τα EBITDA και 7,7% για τα καθαρά κέρδη.

Σε αυτό το πλαίσιο η VRS σημειώνει πως προβλέπει αύξηση στις πωλήσεις κατά 2,65% κατά μέσο όρο την προαναφερθείσα περίοδο, με τα λειτουργικά κέρδη να ενισχύονται κατά 8,6% και τα καθαρά κέρδη κατά 11,03%.

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρονιά οι αναλυτές της VRS προβλέπουν κάμψη 22,56% στις πωλήσεις της Unisystems οι οποίες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 41,09 εκατ. ευρώ σε σχέση με 53,07 εκατ. ευρώ του 2002.

Τα EBITDA αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 56,4% στα 5,57 εκατ. ευρώ σε σχέση με 12,78 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα κέρδη μετά φόρων να καταγράφουν πτώση της τάξεως του 50%, διαμορφούμενα στα 2,98 εκατ. ευρώ έναντι 5,96 εκατ. ευρώ του 2002.

Επιπρόσθετα, στην ανάλυση επισημαίνεται πως η εικόνα των αποτελεσμάτων του δεύτερου εξαμήνου του έτους για την Unisystems αναμένεται να είναι καλύτερη συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο, καθώς μεταξύ άλλων τα υψηλότερα έσοδα από συμφωνίες που αφορούν σε ΙΤ θα τιμολογηθούν το δεύτερο εξάμηνο, ενώ και η θυγατρική Financial Technologies ενδέχεται να συνεισφέρει θετικά στα αποτελέσματα του ομίλου.

Πάντως, σημειώνεται πως οι συνθήκες για τον κλάδο στο σύνολό του δεν αναμένεται να βελτιωθούν, οι επενδύσεις σε έργα υποδομής του ΙΤ από ελληνικές επιχειρήσεις προβλέπεται πως θα παραμείνουν περιορισμένες, ενώ και οι πιέσεις στα περιθώρια εκτιμάται πως δεν θα εξομαλυνθούν δεδομένου του μεγέθους της αγοράς σε σχέση με τον αριθμό των ”παικτών”.

Τέλος και όσον αφορά τη μετοχή της Unisystems η VRS αναφέρει πως διαπραγματεύεται 29,15 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v