Εθνική ΑΧΕ: Σύσταση ”αγορά” για ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ

Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” με τιμή - στόχο τα 6,94 ευρώ και τα 6,48 ευρώ για τις μετοχές των Ελληνικής Τεχνοδομικής και Άκτωρ αντίστοιχα η Εθνική ΑΧΕ (12/09/2003), ως αποτέλεσμα των ”ισχυρών” - όπως τα χαρακτηρίζει - μεγεθών εξαμήνου.

Εθνική ΑΧΕ: Σύσταση ”αγορά” για ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ
Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τις μετοχές των Ελληνικής Τεχνοδομικής και Άκτωρ, η Εθνική ΑΧΕ σε σχετικές αναλύσεις της με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2003, όπου δίνει τιμή – στόχο τα 6,94 ευρώ και τα 6,48 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδικότερα και όσον αφορά στον όμιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως εμμένει στις προβλέψεις της για τις χρήσεις 2003 και 2004, ύστερα από τα ”ισχυρά” αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, αν και επισημαίνει πως οι μεταβιβάσεις μετοχών αποτυπώνονται στην τιμή της μετοχής.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη εξαμήνου της Ελληνικής Τεχνοδομικής, η Εθνική ξεχωρίζει τα νέα έργα που ο όμιλος απέσπασε στο συγκεκριμένο διάστημα, τη γρήγορη ολοκλήρωση των έργων, αλλά και τον επιτυχημένο περιορισμό των εξόδων.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι προοπτικές του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής από πλευράς κερδοφορίας τόσο για την τρέχουσα χρονιά όσο και για την επόμενη είναι ανώτερες σε σχέση με τις εγχώριες ομοειδείς επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά την Άκτωρ, η Εθνική επισημαίνει επίσης τα ”ισχυρά” μεγέθη εξαμήνου, ενώ τονίζει πως η μετοχή δικαιούται να διαπραγματεύεται σε υψηλότερα επίπεδα αποτίμησης.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως παραμένει θετική όσον αφορά στα λειτουργικά κέρδη της Άκτωρ τόσο για το 2003 όσο και για το 2004, ενώ προσθέτει πως διατηρεί την άποψη της για ελκυστική μερισματική πολιτική στο ίδιο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v