Chipita: Σύσταση ”market perform” από τη Φάσμα

Σύσταση market perform περιέχει ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για την Chipita, ενώ ως δίκαιη αποτίμηση θεωρούνται τα 4,70 ευρώ. Σε ανάλυσή της με ημερομηνία (11/9) η Φάσμα σχολιάζει τα αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ αναθεωρεί ελαφρά τις προβλέψεις για τζίρο και κέρδη.

Chipita: Σύσταση ”market perform” από τη Φάσμα
Τη σύσταση market perform (απόδοση αντίστοιχη με αυτή της αγοράς) περιέχει ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για την Chipita. Στην ανάλυση με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου αναφέρεται ότι τα μοντέλα αποτίμησης υποδεικνύουν ότι η δίκαιη αποτίμηση διαμορφώνεται σε 4,7 ευρώ για κάθε μετοχή της εταιρίας.

Στην ανάλυση επίσης σχολιάζονται τα αποτελέσματα εξαμήνου της Chipita, για τα οποία ωστόσο αναφέρεται ότι δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα με πέρσι, αφού υφίστανται παράμετροι όπως οι πωλήσεις συμμετοχών της Chipita που εκδηλώθηκαν στο προηγούμενο 12μηνο.

Η Φάσμα αποδίδει την περιορισμένη αύξηση των ενοποιημένων κερδών στη μείωση των ρυθμών ανάπτυξης των πωλήσεων της μητρικής στην ελληνική αγορά, στην αρνητική οικονομική συγκυρία στην αγορά της Γερμανίας, αλλά και στην ανατίμηση του ευρώ έναντι νομισμάτων χωρών όπου δραστηριοποιείται η Chipita (Ρωσία, Ρουμανία, Πολωνία).

Η ανάλυση αναφέρεται στην καθοδήγηση που έδωσε η εταιρία αναφορικά με το σύνολο των πωλήσεων του ομίλου στο 2003. Σύμφωνα με αυτή, οι προβλέψεις για τον ρυθμό μεταβολής των πωλήσεων στο σύνολο του έτους αναθεωρούνται καθοδικά από το 15% στο 5-6%, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αναθεώρηση για τη μεταβολή της κερδοφορίας.

Ακολουθώντας τις εξαγγελίες της εταιρίας, η Φάσμα αναμορφώνει την εκτίμησή της για το σύνολο των πωλήσεων της Chipita στο 2003 σε 214,7 εκατ. ευρώ- κατά 2,38% χαμηλότερα των αρχικών της εκτιμήσεων. Ακόμα, η χρηματιστηριακή χαμηλώνει ελαφρά τις προβλέψεις της για τα EBITDA του 2003 και του 2004, ενώ αναβαθμίζει αυτές για τα κέρδη προ φόρων.

Αναλυτικά, για το 2003 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 214,736 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2004 στα 245,882 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένονται στα 41,79 εκατ. ευρώ για το 2003 και στα 48,35 εκατ. ευρώ για το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v