Ανάλυση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για Αλουμίνιο

Σύσταση ”διακράτηση” δίνει η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος σε ανάλυσή της, όπου τονίζεται πως η αποτίμησή είναι ”απαιτητική”, καθώς διαπραγματεύεται 26,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, ενώ προβλέπει κάμψη των μεγεθών το 2003.

Ανάλυση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για Αλουμίνιο
Σύσταση ”διακράτηση” δίνει η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος σε ανάλυσή της με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου 2003.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη εξαμήνου της Αλουμίνιον της Ελλάδος, η Ακρόπολις αναφέρει πως, όπως και του πρώτου τριμήνου, επηρεάστηκαν κυρίως από τη σημαντική κατά 23% υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2003, η οποία παρά τη σταθερότητα των τιμών του πρωτόχυτου αλουμινίου, συνέβαλε στη μείωση των τιμών του μετάλλου κατά 18% (σε ευρώ).

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου στο πρώτο τρίμηνο του έτους – ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ – το οποίο επιβάρυνε το κόστος παραγωγής.

Πάντως, η Ακρόπολις τονίζει πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης οι εξελίξεις τόσο της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ όσο και της οικονομικής συγκυρίας αναμένεται να επηρεάσουν καθοριστικά την αγορά του πρωτόχυτου αλουμινίου διαμορφώνοντας αντίστοιχα τις αποδόσεις της εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος, η Ακρόπολις σημειώνει πως κινείται σε περιοχή πολλαπλών στηρίξεων ύστερα από τη διόρθωση των τελευταίων δυο εβδομάδων και μετά από τα τοπικά υψηλά των περίπου 20,5 ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει την εμπορευσιμότητά της μέτρια.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η αποτίμηση κρίνεται ”απαιτητική”, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται 26,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, ενώ οι μετοχές των διεθνών εταιριών παραγωγής αλουμινίου διαπραγματεύονται 18-20 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Η Ακρόπολις επισημαίνει πως τα διεθνή οικονομικά δεδομένα συνεχίζουν να επηρεάζουν δραστικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, με αποτέλεσμα τη διατήρηση της αβεβαιότητας για πιθανή βελτίωση στο καθαρό περιθώριο κέρδους κατά τα επόμενα έτη.

Για το σύνολο του 2003 η Ακρόπολις προβλέπει κάμψη 10,4% στις πωλήσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος καθώς αναμένεται να διαμορφωθούν στα 325 εκατ. ευρώ σε σχέση με 362,9 εκατ. ευρώ του 2002.

Τα κέρδη προ φόρων εκτιμάται πως θα καταγράψουν σημαντική κάμψη 41,6% διαμορφούμενα στα 14,87 εκατ. ευρώ έναντι 25,47 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v