Εθνική ΑΧΕ: Τα 17,80 ευρώ η δίκαιη τιμή για τα ΚΑΕ

Τα 17,80 ευρώ θεωρεί δίκαιη τιμή για την μετοχή των ΚΑΕ η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας ότι διαθέτει δυναμική ανόδου της τάξης του 20%, ενώ επισημαίνει ως κίνδυνο το γεγονός ότι βασική πηγή εσόδων αποτελεί η τουριστική βιομηχανία.

Εθνική ΑΧΕ: Τα 17,80 ευρώ η δίκαιη τιμή για τα ΚΑΕ
Τα 17,80 ευρώ δίνει ως ”δίκαιη τιμή” για την μετοχή των ΚΑΕ η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου, όπου διατυπώνει τη σύσταση ”buy”.

Στην ανάλυσή της η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει ότι τα ΚΑΕ παρουσιάζουν υψηλή δυναμική ανάπτυξης εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και της συνεπακόλουθης αύξησης του τουρισμού στα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι οι κινήσεις της διοίκησης των ΚΑΕ θα επιτρέψουν στην εταιρία να προσελκύσει πελάτες και από τις Βαλκανικές χώρες.

Στην ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ τονίζεται ότι η εταιρία βρίσκεται καλά ”τοποθετημένη” σε σημεία κλειδιά, όπως είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι συνοριακές γραμμές.

Θετικά σχολιάζει ακόμη η χρηματιστηριακή το γεγονός ότι το κόστος προσωπικού διατηρείται υπό έλεγχο, καθώς και ότι οι νέες συμφωνίες με τους προμηθευτές μπορούν να οδηγήσουν υψηλότερα τα περιθώρια κερδοφορίας στο μέλλον.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι οι δύο κύριο μέτοχοί της, Γερμανός και Folli-Follie, αναμένεται να ενισχύσουν τη θέση των ΚΑΕ στον τομέα του marketing και των logistics.

Το προϊοντικό μίγμα στα μεγάλα αεροδρόμια έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, δίνοντας έμφαση στον κλάδο των καλλυντικών.

Τέλος η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει ότι η επένδυση στην εν λόγω μετοχή εμπεριέχει κινδύνους που αφορούν στην εξάρτηση της εταιρίας από τον τουριστικό κλάδο, καθώς αποκομίζει τα δύο τρίτα των εσόδων της από αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v