Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Μείωσε τη δίκαιη-τιμή η Αγροτική Asset

Σε υποβάθμιση της σύστασης από ”αγορά” σε ”διακράτηση”, μειώνοντας παράλληλα τη δίκαιη τιμή στα 19,22 ευρώ από 20,4 ευρώ, προχώρησε η Αγροτική Asset Management για τη μετοχή της Intralot σε ανάλυσή της (2/9/2003).

Intralot: Μείωσε τη δίκαιη-τιμή η Αγροτική Asset
Σε υποβάθμιση της σύστασης από ”αγορά” σε ”διακράτηση”, μειώνοντας παράλληλα τη δίκαιη τιμή στα 19,22 ευρώ από 20,4 ευρώ, προχώρησε η Αγροτική Asset Management για τη μετοχή της Intralot, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2003.

Οπως τονίζει η Αγροτική Asset Management στην ανάλυση, ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης των ενοποιημένων πωλήσεων της Intralot στο μέλλον αναμένεται να αποτελέσει η διεθνής δραστηριότητά της, με την προϋπόθεση όμως ότι οι νέες θυγατρικές σε Χιλή, Περού, Πολωνία, Βουλγαρία και Αμερική, θα αποβούν κερδοφόρες.

Κατά συνέπεια η χρηματιστηριακή αναμένει αύξηση της συμμετοχής στον ενοποιημένο τζίρο από τον συγκεκριμένο χώρο της τάξεως του 30% (εξαιρουμένης της αμερικανικής αγοράς) στο διάστημα από 2004-2007.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα εξαμήνου της Intralot, η Αγροτική Asset Management εκλαμβάνει ως θετικό το γεγονός ότι το μεικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 38,9% από 33,7% στο πρώτο εξάμηνο του 2002, ενώ όπως αναφέρει η εν λόγω αύξηση μετακυλίθηκε και στο περιθώριο των EBITDA και των κερδών προ φόρων, τα οποία ανήλθαν στο 36,1% και 32% αντίστοιχα.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η Intralot αφενός παραμένει ηγέτης στην εγχώρια αγορά, ενώ συμπεριλαμβάνεται στους τρεις μεγαλύτερους του κόσμου και αφετέρου πως έχει εδραιώσει τη θέση της στην Ανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια, αλλά και στη Λατινική Αμερική.

Παράλληλα, η Αγροτική Asset Management αναφέρεται και σε μια σειρά επενδυτικών κινδύνων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται η αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με την ανανέωση της σύμβασης για το ”Πάμε Στοίχημα”, καθώς και η έλλειψη πληροφόρησης για τους όρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Επίσης, στους κινδύνους συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι η εταιρία δραστηριοποιείται σε αναπτυσσόμενες αγορές, οι οποίες επηρεάζονται τόσο από μακροοικονομικές όσο και από πολιτικές εξελίξεις.

Ταυτόχρονα, γίνεται αναφορά και στον πρόεδρο της εταιρίας, καθώς εκτιμάται πως αρνητικά νέα σχετικά με τον κ. Κόκκαλη θα μπορούσαν να αυξήσουν τη μεταβλητότητα της μετοχής βραχυπρόθεσμα, ενώ και πιθανή μείωση της συμμετοχής του προέδρου (κατέχει 34,14%) ενδέχεται να επηρεάσει την τιμή της μετοχής.

Για το σύνολο της χρήσης η Αγροτική Asset Management προβλέπει αύξηση του ενοποιημένου τζίρου της Intralot κατά 14,3%, καθώς αναμένεται να φτάσει στα 365,12 εκατ. ευρώ σε σχέση με 319,35 εκατ. ευρώ το 2002, ενώ τα κέρδη προ φόρων του ομίλου εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 23,1%, διαμορφούμενα στα 92,33 εκατ. ευρώ έναντι 75,03 εκατ. ευρώ της παρελθούσας χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v