Τιτάν: Τιμή-στόχο τα 41,74 ευρώ δίνει η Φάσμα

Διατηρεί την τιμή-στόχο των 41,74 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Τιτάν η Φάσμα σε ανάλυσή της (29/08/2003), όπου εκτιμά πως η σταδιακή ανάκαμψη που παρουσιάστηκε στο εξάμηνο αναμένεται να συνεχιστεί στο σύνολο του έτους. Η μετοχή διαπραγματεύεται 11,75 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Τιτάν: Τιμή-στόχο τα 41,74 ευρώ δίνει η Φάσμα
Διατηρεί αφενός την τιμή - στόχο των 41,74 ευρώ και αφετέρου τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Τιτάν, η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29 Αυγούστου 2003, όπου σχολιάζει τα μεγέθη εξαμήνου της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας.

Αναλυτικότερα, η Φάσμα επισημαίνει μεταξύ άλλων το γεγονός πως τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Τιτάν, εμφανίζουν σταδιακή ανάκαμψη, μετά από ένα κακό – όπως το χαρακτηρίζει – πρώτο τρίμηνο το οποίο επηρεάστηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και από τις αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές, όπου οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 8,4% και τα καθαρά κέρδη κατά 72%.

Αναφορικά με τα EBITDA της Τιτάν, η Φάσμα σημειώνει πως μετά την κατά 15,2% υποχώρηση που κατέγραψαν στο πρώτο τρίμηνο του 2003, στο εξάμηνο εμφάνισαν πτώση 8,8%, με το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται στο 24,7% από 25,8% του περυσινού πρώτου εξαμήνου.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η υποχώρηση του περιθωρίου EBITDA σχετίζεται κυρίως με το γεγονός ότι η παραγωγή τσιμέντου στην εγχώρια αγορά (η οποία αφορά σε υψηλά περιθώρια) δεν ανέκαμψε πλήρως από τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, ενώ αρνητική επίδραση είχε και η διακοπή της γραμμής παραγωγής στο Καμάρι κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους, λόγω εργασιών συντήρησης.

Σε ό,τι αφορά τα προ φόρων κέρδη του ομίλου Τιτάν, στην ανάλυση επισημαίνεται πως η σημαντική βελτίωση που κατέγραψαν σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2003 (μειώθηκαν στο εξάμηνο κατά 6,4% έναντι κάμψης 71,6% που είχαν παρουσιάσει στο πρώτο τρίμηνο του 2003) οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2003, ο όμιλος είχε παρουσιάσει έκτακτα έξοδα περίπου 17 εκατ. ευρώ από συναλλαγματικές ζημίες.

Οι συγκεκριμένες ζημίες είχαν προέλθει κυρίως από το δάνειο που έχει ο όμιλος στην Αίγυπτο λόγω της υποτίμησης της Αιγυπτιακής λίρας, ενώ σημειώνεται πως στο φετινό εξάμηνο οι συναλλαγματικές ζημίες είναι σημαντικά χαμηλότερες καθώς ανήλθαν στα 7,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με 18 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η Φάσμα επισημαίνει πως τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου του ομίλου Τιτάν συμφωνούν με τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει περιορισμό της πτωτικής τάσης των πωλήσεων, καθώς εκτιμά ότι θα περιοριστεί στο 1,7% σε ετήσια βάση σε σχέση με μείωση 4,6% στο εξάμηνο, εξαιτίας της ενδυνάμωσης της εγχώριας αγοράς λόγω της επίσπευσης των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και λόγω της διατήρησης της ιδιωτικής κατασκευαστικής δραστηριότητας σε υψηλά επίπεδα.

Τέλος, σημειώνεται πως η μετοχή της Τιτάν, διαπραγματεύεται 11,75 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v