Ρόκας: Δίκαιη - τιμή τα 5,36 ευρώ δίνει η Φάσμα

Σε ”market perform” υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Ρόκας η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της (28/08/200) δίνοντας δίκαιη τιμή αποτίμησης τα 5,36 ευρώ. Η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση μεγεθών στο 2003, ενώ σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται 14,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Ρόκας: Δίκαιη - τιμή τα 5,36 ευρώ δίνει η Φάσμα
Σε σύσταση ”market perform” υποβαθμίζει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ τη μετοχή της Ρόκας, με δίκαιη τιμή αποτίμησης τα 5,36 ευρώ όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2003, όπου σχολιάζει τα μεγέθη εξαμήνου της εταιρίας τα οποία και κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεών της.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Ρόκας, η Φάσμα επισημαίνει πως η ενίσχυση των πωλήσεων οφείλεται στην κατά 43% άνοδο των εσόδων του ομίλου από την εκμετάλλευση Αιολικών Πάρκων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 11,4 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 49% των συνολικών πωλήσεων.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή προσθέτει πως η αύξηση αυτή αντισταθμίστηκε από την κατά 15,2% υποχώρηση των εσόδων από τον κατασκευαστικό κλάδο του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της Ρόκας, η Φάσμα την αποδίδει στην αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 43%, ενώ συμπληρώνει πως το λειτουργικό κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι σταθερό σε κάθε αιολικό πάρκο με αποτέλεσμα η αύξηση της παραγωγής υψηλότερα από τα επίπεδα κόστους να αποτελεί κέρδος για τον όμιλο.

Επιπρόσθετα στην ίδια πάντα ανάλυση αναφέρεται πως η βελτίωση των αποτελεσμάτων του ομίλου σε λειτουργικό επίπεδο, ο χαμηλός ρυθμός αύξησης των αποσβέσεων, αλλά και τα αυξημένα έκτακτα αποτελέσματα κατά 850 χιλιάδες ευρώ, οδήγησαν σε μεγάλη άνοδο τα προ φόρων κέρδη του ομίλου κατά 58,1% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

Η μετοχή της Ρόκας διαπραγματεύεται 14,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Φάσμα ο κύκλος εργασιών στο σύνολο του έτους αναμένεται να ενισχυθεί κατά 6,1% (στα 23,36 εκατ. ευρώ) και τα κέρδη πορ φόρων κατά 58,1% διαμορφούμενα στα 7,47 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v