Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ: Παραμένει θετική για την CosmOTE

Τιμή στόχο τα 12,04 ευρώ και σύσταση για απόδοση ανάλογη της αγοράς, δίνουν για την CosmOTE οι αναλυτές της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, παραμένοντας θετικοί για την πορεία του Ομίλου και μεταβάλλοντας προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους, για το σύνολο του έτους.

Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ: Παραμένει θετική για την CosmOTE
Τιμή στόχο τα 12,04 ευρώ και σύσταση για απόδοση ανάλογη της αγοράς (market perform), δίνουν για την CosmOTE, οι αναλυτές της Φάσμα Χρηματιστηριακής με ημερομηνία 28 Αυγούστου.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Φάσμα, παραμένουν θετικοί για την πορεία του Ομίλου και μεταβάλουν ελαφρώς προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για το σύνολο του έτους λόγω της αύξησης του μέσου μηνιαίου εσόδου ανά πελάτη (28 ευρώ στο 6μηνο από 27,5 ευρώ στο 3μηνο του 2003) και της υψηλότερης από τις εκτιμήσεις τους αύξησης του αριθμού των συνδρομητών στο 6μηνο.

Η νέα τιμή στόχος, βάσει του μοντέλου αποτίμησης που χρησιμοποιούν, προσδιορίζεται στα 12,04 ευρώ έναντι 11,20 ευρώ, ενώ στα τρέχοντα επίπεδα τιμών αναθεωρούν προς τα κάτω τη σύστασή τους σε Market Perform, ενώ τονίζουν ότι η εταιρία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με χαμηλότερους πολλαπλασιαστές κερδών και EBITDA σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρίες, γεγονός που ενισχύει την ελκυστικότητά της.

Σύμφωνα με τη Φάσμα, τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το 6μηνο του 2003 (βάσει US GAAP), κινήθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, με την αύξηση του κύκλου εργασιών να αποδίδεται κυρίως στην κατά 14,4% αύξηση των εσόδων από αερόχρονο, καθώς και στην κατά 17% αύξηση των εσόδων από SMS.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν στα 263,7 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 11,4% με το περιθώριο να κινείται στα 42,4% έναντι 42,9% πέρσι. Με υψηλότερους ρυθμούς ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου (+15,3%), λόγω κυρίως της σημαντικής μείωσης των χρηματοοικονομικών εξόδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 128,7 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός της εταιρίας να έχει μειωθεί σε 233,3 εκατ. ευρώ από 361,3 εκατ. ευρώ.



Για το σύνολο του έτους, η Φάσμα Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι πωλήσεις της CosmOTE θα διαμορφωθούν σε 1.348,7 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (RBITDA) στα 567,8 εκατ. ευρώ, και τέλος τα κέρδη ανά μετοχή σε 0,74 ευρώ.

Επιμέλεια: Γιώργος Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v