Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Ηλεκτρονική Αθηνών

Τιμή - στόχο τα 4,40 ευρώ και σύσταση ”market perform” δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών σε ανάλυσή της (18/08/2003), όπου σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται 23,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Ηλεκτρονική Αθηνών
Τιμή – στόχο στα 4,40 ευρώ δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών, στην πρώτη της ανάλυση για την εταιρία με ημερομηνία 18 Αυγούστου 2003.

Η Εθνική ΑΧΕ δίνει σύσταση ”market perform”, ενώ τονίζει πως η εταιρία μπορεί να αναδειχτεί σε πιθανό ηγέτη του κλάδου.

Επίσης, η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει την Ηλεκτρονική Αθηνών ως ”ενδιαφέρουσα επενδυτική επιλογή” στην εγχώρια αγορά.

Όπως σημειώνει παρά το γεγονός ότι η εταιρία κατέχει την τρίτη θέση στον κλάδο των οικιακών συσκευών, είναι η μόνη κερδοφόρα, ενώ στοχεύει σε μερίδιο της τάξεως του 15% μέχρι το 2005 με επέκταση του δικτύου λιανικής, με 55 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, από 37 που διατηρεί σήμερα.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως η προαναφερθείσα τιμή – στόχος προκύπτει βάσει της μεθόδου αποτίμησης που χρησιμοποιεί και είναι το αισιόδοξο – όπως το χαρακτηρίζει – σενάριο.

Επίσης, προσθέτει πως οι σχετικές αποτιμήσεις καταδεικνύουν πως η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται με premium σε σχέση με τις μετοχές των ομοειδών επιχειρήσεων, ενώ εκτιμά πως αδυναμία αποτελεί το μικρό free float της μετοχής αποτελεί αδυναμία.

Επιπλέον, η Εθνική εκτιμά πως τα μεγέθη της εταιρίας αναμένεται να κινηθούν ανοδικά για τη χρήση του 2003 (σημειώνεται πως η εταιρική χρήση είναι από 1/7/2003 έως 30/06/2004).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή οι πωλήσεις της Ηλεκτρονικής Αθηνών για το σύνολο της χρήσης του 2003 αναμένεται να αυξηθούν κατά 20,3% και να φτάσουν στα 105,9 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 88 εκατ. ευρώ του χρήσης του 2002.

Το ίδιο διάστημα τα καθαρά κέρδη εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 14,3%, διαμορφούμενα στα 3,2 εκατ. ευρώ, έναντι 2,8 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v