Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της Αγροτικής Asset Management για ΕΤΕ

Σε 16,79 από 13,34 ευρώ αναθεωρεί τη δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή της Εθνικής τράπεζας η Αγροτική Asset Management, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 19/8. Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση ”hold”, ενώ σχολιάζει τα αποτελέσματα 6μήνου της τράπεζας.

Ανάλυση της Αγροτικής Asset Management για ΕΤΕ
Σε προς τα επάνω αναθεώρηση της δίκαιης αποτίμησης για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας προχωρά σε ανάλυσή της η Αγροτική Asset Management, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση για ”διακράτηση” (hold).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανάλυση της Αγροτικής Asset Management με ημερομηνία 19 Αυγούστου, η δίκαιη αποτίμηση τίθεται στα 16,79 ευρώ από 13,34 ευρώ.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα εξαμήνου, η Αγροτική Asset Management τα χαρακτηρίζει πολύ καλύτερα του αναμενομένου, ενώ εστιάζει στο γεγονός ότι η βελτίωση των μεγεθών προήλθε κυρίως από την ενδυνάμωση λειτουργικών μεγεθών, όπως τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από προμήθειες.

Η Αγροτική Asset Management αναμένει σημαντική αύξηση στην κερδοφορία του ομίλου κατά τη διάρκεια του 2003, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα του εξαμήνου ήταν αυτά που οδήγησαν στην προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη της Εθνικής το 2003.

Ειδικότερα, η Αγροτική Asset Management κάνει λόγο για αύξηση κατά 54% των μετά φόρων κερδών στα 328,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κάρδη ανά μετοχή εκτιμώνται πλέον στα 1,29 ευρώ έναντι της προηγούμενης εκτιμήσεις για 1,17 ευρώ. Ωστόσο, εκτιμά ότι η αύξηση σε ετήσια βάση των κερδών για την περίοδο 2004-2006, θα είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v