Γερμανός: Βελτιωμένο εξάμηνο εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ

Βελτιωμένα εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα είναι τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου της Γερμανός, λόγω κυρίως των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς κινητής και των εμπορικών συμφωνιών με Vodafone και Tellas. Διατηρείται η σύσταση για ”αγορά”, ενώ η τιμή στόχος είναι ”υπό αναθεώρηση”.

Γερμανός: Βελτιωμένο εξάμηνο εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ
Βελτιωμένα έναντι του περσινού α΄ εξαμήνου εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Γερμανός, στο διάστημα ανάμεσα στις 22 και στις 28 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Αυγούστου, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αναμένει τα έσοδα της Γερμανός να διαμορφωθούν στα 313 εκατ. ευρώ (+10,6% σε ετήσια βάση), λόγω κυρίως των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς κινητής και των εμπορικών συμφωνιών με τις Vodafone και Tellas.

Τα κέρδη προ φόρων, αναμένεται να αυξηθούν κατά 16% και να διαμορφωθούν στα 17,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμώνται στα 32,1 εκατ. ευρώ (+35% έναντι του περσινού α΄ εξαμήνου).

Όπως αναφέρεται, στις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής δεν περιλαμβάνεται η ενοποίηση των ΚΑΕ, αφού η εταιρία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις απαραίτητες λογιστικές πρακτικές που θα ακολουθηθούν.

Παρά το ότι η μετοχή της Γερμανός έχει εμφανίσει από την αρχή του έτους υπεραποδόσεις, η Εθνική ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση για ”αγορά”. Όπως επίσης αναφέρεται στην έκθεση, η τιμή στόχος είναι ”υπό αναθεώρηση”, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v