Συνοπτική Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για ΕΧΑΕ

Η πρόβλεψη της Εθνικής Χρηματιστηριακής, ότι η επίδοση της μετοχής της ΕΧΑΕ θα ανταποκριθεί σε αυτή της αγοράς, περιέχεται σε σχετικό επενδυτικό σημείωμα με ημερομηνία 4/3. Η έκθεση εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές συνεργασίες της ΕΧΑΕ θα την οδηγήσουν σε ισχυρά αποτελέσματα το τρέχον έτος.

Συνοπτική Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για ΕΧΑΕ
Επίδοση της μετοχής της ΕΧΑΕ που θα ανταποκρίνεται σε αυτή της αγοράς προβλέπει συνοπτική έκθεση της Εθνικής Χρηματιστηριακής με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2002.

Η ανώνυμος εταιρία του ΧΑΑ εμφάνισε, όπως παραδέχεται η έκθεση, σημαντικά μειωμένα κέρδη για το 2001. Συγκεκριμένα, κατεγράφησαν κέρδη προ φόρων που ανέρχονται στα 28,8 εκατ. ευρώ, έναντι 119,2 εκατ. ευρώ το 2000, κάτι που αποδίδεται στην κατά 58% μείωση της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς του ΧΑΑ.

Η έκθεση χαρακτηρίζει τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας υψηλά, αλλά εκφράζει την άποψη ότι οι συνεργασίες τις οποίες σύναψε το ΧΑΑ με κεφαλαιαγορές κυρίως της ΝΑ Ευρώπης (Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Βουκουρέστι) και οι συζητήσεις στις οποίες βρίσκεται με σημαντικές ευρωπαϊκές εταιρίες (Euronext, Deutsche Bourse, LSE, Milan Exchange) αναμένεται να προσελκύσουν κεφάλαια στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και να ενισχύσουν τον τζίρο των συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v